nlc.hu
Sztárok

Ő volt Leonora Knatchbull, aki A koronában is feltűnt

Ki volt Leonora Knatchbull, a titokzatos kislány Diana hercegnő fotóján?

Lehet, hogy korábban még sosem hallottad a nevét, pedig a kislány, illetve a szülei és a királyi család nagyon szoros kapcsolatban álltak.

Leonora Knatchbull 1986-ban látta meg a napvilágot, Norton és Penelope Knatchbull, akkoriban Lord és Lady Romsey (később a burmai Mountbatten gróf és grófnő) legfiatalabb lányaként. Apai oldalról Lajos Ferenc battenbergi herceg dédunokája volt, így Fülöp hercegnek és III. Károly királynak is unokatestvére volt.

Szülei közel álltak a királyi családhoz, testvéreivel, Miklóssal és Alexandrával együtt Leonora sokat időzött náluk, sőt Károllyal és Diana hercegnővel együtt is nyaralt.

A rettegett kór

Leonora mindössze négyéves volt, amikor a családjával Mallorcára utazott. A kislány rosszul lett, és kiderült, hogy vesedaganatban szenved. Ennek ellenére egy vidám, cserfes gyerek volt, aki 1991 júniusában még a Trooping the Colourt ünnepelve is megjelent a Buckingham-palota erkélyén Diana hercegnővel, Harry herceggel és Beatrix hercegnővel. Élénkpiros ruhája és a hozzá illő kalap annyira látványos volt, hogy a kezelések okozta hajhullása egyáltalán nem volt szembetűnő.

Leonora Knatchbull

Leonora a kép közepén, piros ruhában (Fotó: Getty Images/Princess Diana Archive)

Leonora állapota javuló tendenciát mutatott, ezért azon a nyáron a családjával elkísérték Dianát és Károlyt mediterrán körútjukra, de sajnos ősszel mégis vissza kellett térnie a kórházba.

1991. október 21-én, a veserák elleni 14 hónapos harcot követően Leonora ötéves korában elhunyt. A halálát követő években édesanyja és apja jótékonysági alapot hozott létre Leonora Children’s Cancer Fund néven, melyet aztán összeszerveztek az Edwina Mountbatten emlékére szerveződött kezdeményezéssel. Leonora édesanyja és nővére a mai napig tagja a szervezetnek.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top