nlc.hu
Sztárok

Ekkortól dolgozhat György herceg

Mikortól állítják munkába György herceget?

György herceg egyelőre még csak tíz éves, de már most mindenki a jövőjével van elfoglalva. Mikor lesz a királyi család dolgozó tagja? És hogy készítik őt fel?

Vilmos herceg és Katalin hercegné legidősebb fia, György herceg jelenleg tíz éves, és igyekszik a lehető legjobban kiélvezni a gyerekéveit. Azonban mégiscsak trónörökösről van szó, így mindenkit foglalkoztat a kérdés: vajon mikortól válik belőle is a királyi család dolgozó tagja?

Az uralkodócsalád szakértője, Robert Hardman szerint még bőven van ideje a kis hercegnek gyereknek lenni. Az Egy király születése című új könyvében Hardman azt írja, hogy „György hercegtől bőven a húszas éveiben fogják először elvárni, hogy vállaljon felelősséget a királyi család ügyeiben.”

György herceg

Fotó: Instagram/@princeandprincessofwales

Bár Vilmos maga is igyekszik biztosítani a lehető legnormálisabb gyerekkort a fia számára, azért mégis komolyan veszi a rendelkezésére álló időt, és mindent megtesz azért, hogy felkészítse Györgyöt a későbbi szerepére.  „A Wales-i hercegi címmel járó feladatokon kívül Vilmos hercegnek van egy, számára elengedhetetlen kötelessége. Mégpedig az, amit az elődjei gyakran ignoráltak, azaz: kiképezni a trónörököst” – olvasható a szakértő könyvében.

A család egy közeli barátja elmondta Hardmannak, hogy Vilmos a jövendőbeli király nevelését „az egyik legfontosabb dolgának” tartja. Különösen úgy, hogy 2022 szeptembere, II. Erzsébet királynő halála és Károly királlyá válása óta Vilmos az első helyre lépett az örökösödési sorban. Őt követi közvetlenül a második helyen György, mögötte pedig a testvérei, Sarolta hercegnő és Lajos herceg, Harry pedig így az ötödik pozícióra szorult. 

via 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top