nlc.hu
Sztárok

György herceg továbbtanulása

A palota hivatalos bejelentést tett György herceg jövőjéről

Kemény időszak vár a 10 éves György hercegre, Katalin pedig emiatt számos programot lemondott.

Pénteken a Kensington-palota megerősítette, hogy Vilmos walesi herceg egyedül utazik november 7-én Szingapúrba, mivel Katalin a windsori otthonukban marad. A hercegnének nyomós oka van, hogy így döntött. Legidősebb gyerekük, a korábban iskolai zaklatáson átesett, 10 éves György ugyanis azon a héten tesz felvételi vizsgát. Györgynek 13 éves koráig három ilyen vizsgát kell tennie, melyek eredményei döntik el, hogy hol folytatja tanulmányait. Ez persze nagyon valószínűséggel az Eton elitképző lesz, ahová pár hónapja már a szüleivel is ellátogatott.

György herceg és Vilmos herceg

(fotó: Profimedia)

Az őszi vizsgája két és fél órás lesz, és feleletválasztós kérdéssort kell kitöltenie matematikából és angol irodalomból és történelemből. Ennek eredményét decemberben küldi el jelenlegi iskolája az Eton College-nek, majd tavasszal egy szóbeli vizsgát is kell tennie.

Ha ez a két vizsgája sikeres, akkor kerülhet sor a végső “központi” felvételire. 

Ő fogja helyettesíteni Katalint

Harry és Vilmos esetében, a palota egy nappal az eredmények kézhezvétele után, adott hírt a vizsga eredményességéről. Azonban az Eton politikája szerint nem adják ki a felvételik pontos eredményeit.

Vilmos egyébként az általa alapított, Earthshot Prize díjátadója miatt utazik Szingapúrba. Ez lesz a harmadik ilyen esemény. Az elsőre Londonban, a másodikra pedig Bostonban került sor.

Diana hercegnő, Károly, Vilmos és Harry Etonban

Diana hercegnő, Károly, Vilmos és Harry Etonban (Fotó: Profimedia)

A hírek szerint azonban a walesi herceget elkísérheti nagynénje, Zsófia edinburghi hercegné.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top