nlc.hu
Sztárok

Meghatározó férfiak Katalin hercegné életéből

Férfiak a ma 40 éves Katalin hercegné életéből

Január 9-én ünnepli 40. születésnapját Katalin hercegné, akinek tucatnyi meghatározó férfi van az életében.

Akit szinte soha nem látunk

Katalin hercegné első számú testőre Emma Probert, aki immár 11 éve teljesít szolgálatot Vilmos herceg neje oldalán. Emmát tavaly nyáron maga II. Erzsébet tüntette ki a  Királyi Viktoriánus Rend elismerésével: ezt olyan személyeknek ítélik oda, akik  magas szinten szolgálják az uralkodói családot. Ám nem Emma az egyetlen testőr a háromgyerekes Katalin oldalán. További női őrök mellett, Ieuan Jonas őrmester nyomozó is árgus szemmel figyel a jövendő királyné épségére. A férfi egyébként korábban Harry herceg védőosztagának tagja volt, és remek kapcsolatot ápol a Middleton-szülőkkel is, főleg Katalin apjával. Vilmos herceg is igazi bizalmasként kezeli Jones-t, aki még a húszas éveiben teljesített szolgálatot mellette. „A fiatal Harry és Vilmos sok munkát adott a férfinek, amikor a londoni éjszakai klubbokat látogatták nagy előszeretettel”- írta korábban a Daily Mail. Jones volt az is, aki egyszer hajnal 3-kor sietett a balhés Harry segítségére, aki a Pangea klub előtt rátámadt egy várakozó fotósra. Az incidens miatt a testőrnek részletes jelentést kellett beadnia a Scotland Yardon dolgozó feletteseinek, amiért behívatták a Buckingham-palotába is. Valahogy mindenki tőle várta, hogy megfékezze az akkor 20 éves herceget. Szerencsére ilyen helyzetbe nem került Katalin oldalán.

Katalin hercegné testőre

Katalin hercegné testőrei Emma Probert és Ieuan Jones őrmester (Fotó: Profimedia)

Apák és apósok

Katalint mindig is mély kapcsolat kötötte össze az édesapjával, ez a kötelék pedig nem gyengült azután sem, hogy férjhez ment és gyermekei születtek. Michael Middleton végig támogatta lányát, de kezdetben nagyon féltette és szerette volna lebeszélni arról, hogy elmélyítse kapcsolatát Vilmos herceggel. Félt, hogy a lányát felemésztené a sajtó túlzott érdeklődése, a megfelelési vágy és a királyi család kötött életvitele. Ennek ellenére nem állt Katalin vágyának útjába, sőt, maximálisan támogatta őt, amikor látta, hogy Vilmos és a lánya elválaszthatatlanok. Az In Touch értesülése szerint nemcsak Katalin, de Vilmos is remek kapcsolatot ápol Michaellel. „Úgy tekint rá, mintha a második apja lenne. Mindig szakít rá időt, hogy elmenjen sörözni Michaellel. Bár Vilmos nagyon szereti a családját, de azokat a karácsonyokat szereti a legjobban, amiket a neje famíliájánál töltenek”– írta a magazin tavaly decemberben. Vilmos azért is néz fel annyira az apósára, mert Michael Middleton soha nem fecsegett a sajtónak, nem ült kamerák elé, nem nyilatkozott, viselkedésével nem került a címlapokra, ezzel pedig nagyban megkönnyíti a királyi család életét. Gondoljunk csak bele, hogy Meghan Markle édesapja mennyi fejfájást okozott a lányának és a koronás famíliának az elmúlt három évben.

Michael Middleton Katalin hercegné

Katalin hercegné és édesapja Michael Middleton (Fotó: Karwai Tang/WireImage)

Ahogyan Vilmos remekül kijön az apósával, úgy igaz ez Katalinra is, aki már jóval azelőtt összebarátkozott Károly herceggel, hogy hivatalosan is hercegné vált volna belőle. Amikor bejelentették az eljegyzésüket Vilmossal, a közös interjúban Katalin úgy fogalmazott, hogy Károly nagyon vendégszerető, barátságos és szeretetteljes. Kettejük kapcsolata az elmúlt 10 évben egyre mélyebb lett. Károly állítólag „áldásnak” szokta nevezni unokái anyját. Ő mondta a köszöntőt a Vilmos és Katalin esküvője utáni fogadáson is, amelyben így fogalmazott menyéről: „Az egész család szerencsés, hogy az életünk része vagy – majd így folytatta: – Egy életen át tartó boldogságot kívánok nektek.”

Egy világ láthatta azt is, ahogyan tavaly áprilisban Károly herceg könnyes szemmel vett búcsút apjától a temetésén. Azt azonban már nem közvetítette a tévé, hogy a palota felé sétálva Katalin az apósa vállára tette a kezét, és vigasztaló puszit nyomott az arcára. Az esetről a szemtanuk számoltak be.

És, hogy mi Károly beceneve, amit a menye használ? Hát természetes az, hogy „nagypapa”.

Katalin és Károly herceg

Katalin és Károly herceg (Fotó: Danny Martindale/WireImage)

Exek és a férj

Repüljünk vissza kicsit az időben. A fiatal Kate Middletont felvették az Edinburgh Egyetemre, ő azonban halasztott egy évet, és 2001-ben inkább a St. Andrewsba jelentkezett, oda, ahová Vilmos herceg is készült. Mindketten részt vettek a művészettörténet kurzuson, ott ismerkedtek meg. „Amikor először találkoztunk, teljesen elpirultam és nem igazán tudtam mit kezdeni a helyzettel, hogy ki is áll előttem”- emlékezett vissza erre a pillanatra Katalin.  Amikor egy jótékonysági divatbemutatón Vilmos megpillantotta a nőt, nos, a szívnek innentől már nem tudott parancsolni. Bár a média viszonylag hamar rájött a kapcsolatukra, egészen nyugodtan élhettek és tanulhattak az elkövetkező években. A diplomázás után azonban Katalint árnyékként követték a fotósok, miközben Vilmos elbizonytalanodott a közös jövőjüket illetően. Kapcsolatuk megakadt és 2007-ben a szakítás mellett döntöttek. Nem kellett sokat várni a békülésre, 2010-ben pedig egy kenyai nyaralás során az eljegyzés is megtörtént. „Ekkor már egy ideje beszélgettünk a házasságról, szóval azt hiszem nem volt hatalmas meglepetés a lánykérés. Elvittem egy meghitt helyre Katalint és ott tettem fel a nagy kérdést”– magyarázta az ITV-nek adott interjúban a herceg, akiről Katalin azért elárulta, hogy bár leplezi, de nagyon is romantikus alkat.

Azt tudjuk, hogy 2011-ben Katalin Vilmos hercegnek mondta ki az igent. Ám természetesen nem a herceg volt az első és az egyetlen férfi, aki megdobogtatta a hercegné szívét. Vilmoshoz hasonlóan az egyetemen ismerte meg Rupert Finch-et, aki ma már sikeres ügyvéd és három gyermek apukája. Néhány hónapig randevúztak, de nem haragban váltak el. Olyannyira jóban maradtak, hogy Katalin meghívta a férfit az esküvőjére.

Rupert Finch Katalin hercegné

Rupert Finch és Natasha Rufus esküvője 2013-ban (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

Nem Vilmos és nem is Rupert volt Katalin első szerelme, hanem Harry Blakelock, akivel a wiltshire-i Marlborough College-ban ismerkedett meg, és akkori ismerőseik szerint, Katalin rajongott a jégkorong csapat kapitányáért. „Állandóan együtt voltak, mindketten eltöltöttek néhány hónapot Firenzében, ő volt Katalin első szerelme”– írta a kapcsolatról a The Sun.

Amikor 2007-ben Vilmos és Katalin szünetet tartott, a hírek szerint a Middleton lány egy gazdag örökös, Henry Ropner oldalán vigasztalódott. A románc hamar véget ért, Vilmos pedig visszahódította szerelmét.

brit királyi család királyi család Katalin hercegné Vilmos herceg

Katalin és Vilmos bejelentik az eljegyzésüket 2010. novemberében (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

A fiúk

Katalin hercegné egy kislány (Sarolta) és két kisfiú (György és Lajos) édesanyja, aki – ahogyan minden anyuka – nagy szeretettel mesél a gyermekeiről, ha kérdezik. Elárulta már, hogy idősebbik fia nagyon szeret tanulni. Kezdetben még féltékeny is volt a húgára, akinek – véleménye szerint – izgalmasabb házi feladatokat adtak fel az előkészítőben, mint neki.

Robert Lacey író és történész szerint Katalin és Vilmos akkor avatta be György herceget a később majd rá váró feladatra, amikor betöltötte a hetet. Azóta is tudatosan készítik fel gyermeküket arra, hogy egyszer majd ő kerül a monarchia trónjára. Katalin szerint, amit először meg kell tanulnia és érezni kell a súlyát, az a segítség és az önkéntesség. György önkéntes szemétszedő az iskolába és szülei szerint akkora környezetvédő lesz egyszer, mint a nagyapja, Károly.

Vilmos herceg Katalin cambridge-i hercegné

Vilmos és Katalin cambridge-i hercegné a gyerekekkel a 2021-es karácsonyi üdvözlőlapon (Fotó: Profimedia)

A hercegné elmondása szerint mindhárom gyermeke igazi haspók, főleg Sarolta és György. Míg a család legkisebb tagja, Lajos herceg a legmosolygósabb csemete. Ő egyébként a házaspár első gyermeke, aki Londonban kezdte el az ovit és nem vidéken.

Sokak szerint Katalin hercegné a királyi család sziklájává vált az elmúlt évben. Kiegyensúlyozott, botrányoktól mentes életét él, és bár vélhetőleg lenne mit válaszolnia az őt ért támadásokra, képes hideg fejjel gondolkodni és nem felülni a provokációnak. Mintha csak arra született volna, hogy egyszer egy modern királyné legyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top