nlc.hu
Sztárok

Királyi szabályok

György herceg ezért nem utazhat hamarosan az édesapjával, Vilmos herceggel

12. születésnapját betöltően változnak a szabályok.

György herceg nyáron ünnepli 11. születésnapját. Az évek múltával egyre több szabály vonatkozik majd rá is. Korábban az édesapja, Vilmos herceg is ugyan ezekkel a megkötésekkel nőtt fel. A királyi protokoll előírja, hogy két örökös soha nem repülhet együtt ugyanazon a járaton, hogy ezzel is az öröklődés védve legyen. Vilmos herceg egyszer szakított ezzel a hagyománnyal, amikor Györgyöt kilenc hónapos korában magával vitte Ausztráliába, ám erre akkor a királynő engedélyt adott. III. Károly legidősebb unokája 2025-ben tölti be a 12. életévét, akkor viszont már nem utazhat többet együtt az édesapjával – írja a Mirror. 

Ez a különleges biztonsági szabály azért született, mert nem ajánlatos a trónöröklési sor következő két tagjának egy gépen való utazása, ugyanis katasztrófa esetén veszélybe kerülhet a monarchia jövője. III. Károly király, és Vilmos herceg sem utazik például egy gépen sehová. Vilmos is 12 éves koráig repült Harryvel, és az édesanyjával, utána viszont egyedül kellett mennie.

György herceg

György herceg és édesapja, Vilmos herceg. (Fotó: Represented by ZUMA Press, Inc Stephen Lock/Northfoto)

Az utazások során több dologra is figyelniük kell

A királyi család tagjai nem ihatnak alkoholos italokat, hogy elkerüljék a mérgezéseket, illetve mindig vinniük kell magukkal fekete ruhákat, hogy egy esetleges haláleset bekövetkezte után méltóképp jelenhessenek meg a nyilvánosság előtt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top