nlc.hu
Trend

Tiltott ruhák a királyi családban

5 ruhadarab, amit a királyi családok tagjai sosem vesznek fel

Vajon van egy divatszabálykönyvük, amihez a világ összes királyi családja tartja magát?

Ha az ember egy királyi család tagja – és itt most nem csak a leghíresebb, brit famíliáról beszélünk, a világ akármelyik uralkodócsaládja szóba jöhet –, akkor be kell tartania bizonyos illemszabályokat. Ezek a viselkedéstől az öltözködésig az élet minden területét áthatják, mi pedig most inkább ez utóbbiról beszélnénk. Merthogy a royal divat témája egyszerűen kimeríthetetlen. Királyi családtagként számos praktikát elsajátíthatsz, emellett tudnod kell, milyen színeket viselhetsz, nem mindegy, hogyan fested a körmöd, valamint néhány íratlan szabály azt is kimondja: néhány ruhadarab vagy kiegészítő műfajában illik tartózkodni néhány típustól. Most ezeket a kiegészítő- és ruhafajtákat vesszük sorra, amikben egyetlen hercegnőt, királynét, vagy bármiféle arisztokratát sem fogsz látni, mert egyszerűen az alábbi darabok nem részei a királyi családok gardróbjának.

Válltáska

Erzsébet királynő óta tudjuk, hogy egy jó táska többet ér minden szónál, sőt: egész beszélgetéseknek lehet vele véget vetni. Ezt azonban soha nem tudta volna megcsinálni, ha egy vállon átvethető táskát választ a napi outfitjeihez. Éppen ezért nem hord senki ilyen szütyőt a királyi családok tagjai közül, helyette a néhai brit királynő mintáját követik, és apró, füles kézitáskát kapnak fel – ahogy azt Katalin hercegné, mint jövendő királyné maga is előszeretettel gyakorolja. Ha viszont variálnának a stíluson, akkor is inkább olyan clutchra szavaznak, mint amilyet Beatrix hercegnőnél láthatsz.

Beatrix hercegnő, Katalin hercegné

Fotók: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Farmer rövidnadrág

Nem azt mondjuk, hogy a királyi családok tagjai nem hordanak rövidnadrágot. Ez nonszensz lenne, hiszen még az ő vérük sem elég kék ahhoz, hogy ne forrjon fel a 40 fokos kánikulában. Ezért nyilván fel fognak venni rövidebb szabású nacikat is, pláne, ha kevésbé formális eseményre hivatalosak. Egy dolog azonban biztos: nem farmerből fog készülni az a short. Ellenben bármilyen más szövetnadrág játszik, ahogy azt Katalin hercegnén, Letícia spanyol királynén és lányán, Zsófia királyi hercegnőn láthatod.

A gyerekekre azonban ez a szabály még nem érvényes. Saroltát például sokszor lehet látni farmershortban.

Letícia királyné, Zsófia királyi hercegnő, Katalin hercegné

Fotók: Carlos Alvarez, Karwai Tang/Getty Images

Nyitott orrú szandál

A nyitott orrú szandál nem igazán olyasmi, amit az uralkodócsaládok tagjai preferálnak – megkockáztatjuk, hogy az olyan mediterrán térségeken, mint Spanyolország, még fel-felbukkanhatnak, de alapvetően ne várd, hogy mondjuk a leárazott ruhák nagy kedvelője, vagyis Katalin hercegné ilyen cipőben jelenlen meg. Mert ha megnézed a fotót, még Meghan Markle sem vett fel nyitott orrú szandált, pedig ő aztán sok divatbakit elkövetett hercegnéi karrierjének kezdetén. Helyette az espadrille fazonra szavazott a holland királynével, Máximával együtt. Ez ugyanis már inkább a királyi családtagok kedvelt nyári cipőtípusa.

Maxima királyné, Meghan Markle és Harry herceg

Fotók: Patrick van Katwijk, Samir Hussein/Getty Images

Feltűnő óra

Ne hidd, hogy attól még, mert kőgazdag emberekről van szó, villogni fognak a menő óráikkal. Sőt! A feltűnő órákat kifejezetten kerülik – ez alól egyébként II. Erzsébet pont, hogy kivételt képzett –, helyette pedig a visszafogottan elegáns darabokat választják. Mi több, a jordán királyné, Rania például nagy rajongója az okosórájának, amit sokszor hivatalos eseményeken sem vesz le. Ez egyébként Kamilla királynéra is jellemző, annak ellenére, hogy az alábbi képen egy egyszerű, szolid darabot visel.

Kamilla királyné és Rania királyné

Fotók: Riccardo Savi, Max Mumby/Indigo/Getty Images

Kezeslábas

Megvan az a laza, rövidnadrágos kezeslábas, amit csak úgy felkapsz, elképesztően kényelmes, ráadásul még jól is néz ki? Na, ilyet nem fogsz látni a királyi családtagokon. Ellenben előszeretettel hordják ennek a kifinomult nővérét, az overallt. Az elegáns, hosszú szárakban végződő, könnyedén variálható darabért a világ számos arisztokratája rajong Charlène monacói hercegnétől Máxima királynéig.

Charlène hercegnő, Maxima királyné

Fotók: Arnold Jerocki, Patrick van Katwijk/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top