nlc.hu
Sztárok

II. Erzsébet egyforma táskái

Ezért van II. Erzsébetnek 40 egyforma táskája

II. Erzsébet az édesanyjától kapta az első Launer táskáját, a márkához pedig mintegy hét évtizede következetesen ragaszkodik.

II. Erzsébet a megjelenésében számos stíluselemhez évtizedek óta ragaszkodik. Kislány kora óta szinte teljesen ugyanúgy viseli a haját, jellegzetesek élénk színű kosztümjei, majdnem mindig van rajta gyöngysor, és 1989 óta ugyanolyan körömlakkot használ. Mindemellett közel hét évtizede lojális a Launer táskákhoz is. Több mint 200 darabot birtokol ezekből, és úgy tudni, a gyűjteményben a kedvenc fekete modelljéből 40 egyforma áll a rendelkezésére.

A táskamárka alapítója Sam Launer a II. világháború idején menekült Csehszlovákiából Londonba, ahol táskaboltot nyitott a Soho negyedben. Elegáns és egyszerű, de kiváló minőségű állatbőrökből készült táskái hamar a legmagasabb körök tagjainak favoritjaivá váltak és nemsokára a Harrods áruház is árusította azokat.

VI. György király özvegye, Elizabeth Bowes-Lyon is vásárolt magának egy Launer táskát az 1950-es években, majd a lányának, II. Erzsébetnek is ajándékozott egyet. A királynőnek tökéletesnek bizonyult a kiegészítő, hiszen elegánsabb volt, mint a vállra akasztható vagy testen átvetve hordható táskák, viszont praktikusabb, mint a rövidebb fülekkel ellátott vagy csak kézben vihető kis táskák. II. Erzsébet először a márka fekete Traviata modelljét kedvelte meg és a mai napig is ilyet hord a leggyakrabban, és a márka ebből értékesít a legtöbbet. A brit uralkodó egyébként féltve őrzi néhai édesanyja Launer táskáit is.

II. Erzsébet karján egy Launer Traviata táskával

II. Erzsébet karján egy Launer Traviata táskával (Fotó: Pool/Max Mumby/Getty Images)

A Launer 1968-ban lett a királyi udvar hivatalos beszállítója. Gerald Bodmer, a márka jelenlegi tulajdonos-vezérigazgatója egy sajtónyilatkozatában elárulta: a királynő évente általában öt darab új táskát rendel tőlük, melyeken néhány kisebb, egyedi módosítást is el szoktak végezni, hogy azok még kényelmesebbek legyenek a számára. 

„Kedveli a kissé hosszabb fogantyút, ami nem akad bele a ruhájába, amikor embereket köszönt. Nem szereti a vállpántokat, a cipzárokat vagy az elválasztó falakat. Középen egy keretet használunk, hogy mélyen be tudjon nyúlni, és olyan pántot, amelyen könnyen át tudja dugni a kezét, hogy felemelje a kapcsot és hozzáférjen a tartalomhoz” – magyarázta Bodmer. 

Az elmúlt néhány évben a II. Erzsébetnek szánt táskákat kissé könnyebbé tették, hogy az idős uralkodó számára még komfortosabbak legyenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top