nlc.hu
Trend

II. Erzsébet gyönygsora

Különleges oka van, hogy II. Erzsébet 85 éve ragaszkodik a gyöngysoraihoz

II. Erzsébet 9 évesen, a nagyapjától kapta ajándékba az első saját gyöngysorát. Azóta is ragaszkodik a stílushoz.

Ha II. Erzsébet megjelenik a lelki szemeink előtt, jó eséllyel élénk színű ruhát, kalapot, valamint gyöngysort visel. A 94 éves uralkodó ez utóbbiakhoz immár 85 éve ragaszkodik. V. György király 1935-ben, halála előtt egy évvel ajándékozott egy-egy gyöngysort az unokáinak, Erzsébet hercegnőnek és Margit hercegnőnek. A kis Erzsébetnek különösen megtetszett az ékszer, olyannyira, hogy ő maga készített mellé még egyet. Onnantól kezdve a leggyakrabban gyöngysorral a nyakában láthatjuk.

II. Erzsébet

II. Erzsébet (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

Az uralkodó az ötvenes évektől tért át a dupla gyöngysorokról a triplára, ehhez a stílushoz pedig azóta is tartja magát.

A 9 éves Erzsébet hercegnő
Megnézem
Összes kép (10)

 

Az egyszerű gyöngysorok mellett néhány igazán különleges darab is akad a királynő gyűjteményében, melyeket csak ritkán, egyes jeles alkalmakkor visel.

Nyakában a négysoros choker

Nyakában a négysoros choker (Fotó: David Levenson/Getty Images)

Az egyik ilyen az a négysoros choker nyaklánc, melyet egy gyémántos kapocs díszít. A gyöngyöket a japán kormánytól kapta ajándékba a hetvenes években, miután az országban járt. Az ékszert a londoni Garrard ház készítette el számára. A nyakéket Diana hercegnő is viselte a nyolcvanas években.

A katari emírtől kapott gyöngysor

A katari emírtől kapott gyöngysor (Fotó: Kieran Doherty – WPA Wire/Getty Images)

A legpazarabb, leglátványosabb gyöngyös ékszere azonban kétségkívül az a nyakék, melyet 1979-ben, Katarban tett látogatásán kapott ajándékba az emírtől. A hatsoros nyakláncot a gyöngyök mellett számos gyémánt díszíti. 

Ezekhez is régóta ragaszkodik II. Erzsébet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top