nlc.hu
Sztárok

Ella Slack, II. Erzsébet testdublőre

30 éve ingyen dolgozik a palotának II. Erzsébet testdublőre

II. Erzsébet testdublőre soha nem fogadott el pénzt a munkájáért, mivel azt mondja, számára ez öröm és megtiszteltetés.

II. Erzsébet idős kora ellenére is rengeteg hivatalos kötelezettségnek tesz eleget: a pandémia előtti, e tekintetben eddig utolsó teljes évben, vagyis 2019-ben például összesen 295 eseményen vett részt. Időről időre felröppennek persze olyan pletykák, hogy a megjelenései egy részén egy tökéletes hasonmás helyettesíti a brit uralkodót. És bár ilyesmiről szó sincs, azonban a királynőnek valóban van egy testdublőre: a nála 17 évvel fiatalabb Ella Slack, aki már bő három évtizede dolgozik a palotának. Az asszony feladata természetesen nem az, hogy magukon az “éles” eseményeken, hanem, hogy az azokat megelőző próbákon helyettesítse az uralkodót. 

II. Erzsébet

II. Erzsébet (Fotó: Getty Images)

Ella a BBC sport- és rendezvényosztályának menedzsereként dolgozott, mely a királyi család nyilvános szerepléseiről is rendszeresen tudósított. Egy alkalommal üzenet érkezett a palotából, miszerint a Kenotáfiumnál tartott korábbi megemlékezésen a nap erősen sütött a királynő szemébe, és azt kérték, a legközelebbi alkalommal olyan helyre állítsák az uralkodót, ahol ez nem ismétlődhet meg. Ella, aki hasonló alkatú és termetű, mint II. Erzsébet, ekkor ajánlotta fel, hogy a közvetítés próbáján szívesen beáll Őfelsége helyére, hogy a lehető legoptimálisabban rendezhessék be a helyszínt. Ezt követően aztán a televízió főnökei újra és újra felkérték, hogy különféle események előkészületei során testdublőrként ugorjon be a királynő helyett.

Az asszony az elmúlt évtizedekben többször utazott már többek között a királynő autóiban, hintójában vagy épp a hajóján, ugyanakkor a Lordok Háza tróntermében még a próba kedvéért sem ülhet le az uralkodó helyére, csupán csak mögötte állhat. A próbák során a királyi család számos tagjával alkalma nyílt személyesen is találkozni. Testdublőri munkájáért viszont soha nem fogadott el pénzt, ugyanis, ahogy fogalmazott, számára “öröm és megtiszteltetés” ily módon szolgálni a királynőt.

„Mindent, amit a királynő tesz, gyakorolni kell, hiszen tökéletesen kell sikerülnie. Soha egyetlen hibát sem követett el. Valóban figyelemre méltó nő” – mondta Ella.

Olvass még a brit királyi család titkairól!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top