nlc.hu
Shine
Egyetemi tananyag lett Katalin hercegné és Meghan hercegnő stílusa

Egyetemi tananyag lett Katalin hercegné és Meghan hercegnő stílusa

A kurzus elvégzése ingyenes.

A Glasgow-i Egyetem online kurzusai közé került fel az az öthetes tanfolyam, amelynek során a divatrajongók elmélyülhetnek a brit királyi család és a divat kapcsolatában, így megismerhetik azon szabályokat és praktikákat, amik a háttérben alakítják az uralkodócsalád tagjainak megjelenését. Nem kivétel ez alól Katalin hercegné és a rebellis Meghan hercegnő sem, de a tananyag ennél szélesebb körű.

Egészen a 1500-as évektől, a Tudor-ház uralkodóitól kezdi a téma felgöngyölítését, foglalkozik VIII. Henrik hatalmat és erőt sugalló ruházatával éppúgy, mint Viktória királynő stílusával vagy a Windsorokkal, akik gardróbjának egyszerre kell megfelelnie a diplomáciai etikett írott és íratlan szabályainak, a hagyományoknak és a modern világ közösségi médiával tarkított világának. A leckék napjainkig feldolgozzák a témát, II. Erzsébet és Diana hercegné öltözködési szokásai egyaránt beletartoznak.

Jó hír a divattörténet iránt érdeklődőknek, hogy a kurzus teljesen ingyenes, így már csak kíváncsiságból is megéri beregisztrálni, hogy megtudjuk, milyen történelmi érdekességeket, kulisszatitkokat rejt a History of Royal Fashion online tanfolyam.

Tananyag lett Katalin hercegné Meghan hercegnő öltözködési stílusa Galsgow-i Egyetemen

Tananyag lett Katalin hercegné és Meghan hercegnő öltözködési stílusa (Fotó: Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top