nlc.hu
Sztárok

5 sztár, aki megbánta, hogy művésznevet vett fel

A következő hírességek megbánták, hogy művésznevet vettek fel

Vannak színészek, akiket nem a valódi nevükön ismerünk, ők pedig ezt már réges-régen megbánták. Mutatjuk, kik ők!

Rengeteg színész-aspiráns érkezik művésznévvel Hollywoodba. Tudják, hogy amikor végre befutnak, akkor ez lesz az, amit óriási neonbetűkkel látnak majd kiírva a saját, születési nevük helyett. Bár rengeteg sztár teljességgel a magáénak érzi ezt, és imádja a művésznevét, addig vannak olyanok is, akik azt kívánják, bárcsak valami mást diktáltak volna be, mikor a nevüket kérdezték. Egyesek sikeresen megváltoztatták a kezdeti rossz döntésüket, másoknak viszont örökre olyan névvel kell létezniük, amit utálnak. Mutatjuk, kik azok a színészek, akik megbánták, hogy Hollywood kedvéért nevet váltottak.

Jude Law

Jude Law David Law-ként született, azonban amikor tiniként beiratkozott egy londoni színitanodába, a két középső neve egyikét kezdte használni művésznévként. Csakhogy a döntését hamar megbánta, mivel az emberek nem tudták, milyen nemű is lesz majd az a bizonyos Jude Law – így a National Youth Music Theatre például rögtön a lányok kollégiumában helyezte őt el…

Sztárok, akik megbánták a művésznevüket

Fotó: David M. Benett/Getty Images

Emma Stone

Emma Stone szintén kamasz volt, amikor regisztrálnia kellett a színész-szakszervezethez, ám az eredeti neve – Emily Stone – már foglalt volt. Ezért első körben Riley Stone-ként iratkozott be, hat hónappal később pedig visszament, hogy Emmára változtassa a keresztnevét. „Nem azt mondom, hogy Baby Spice miatt volt, de igen, megkértem másodikban a tanárnőmet, hogy hívjon Emmának? Meg. Emma Lee Bunton miatt a Spice Girlsből? Igen, miatta” – osztotta meg a döntése hátterét a Tonight Show-ban. A W Magazine-nak viszont azt is elmondta, hogy „hiányzik Emily. Szeretném őt visszakapni”.

Sztárok, akik megbánták a művésznevüket

Fotó: Milos Bicanski/Getty Images

Martin Sheen

Martin Sheen Ramon Estévezként látta meg a napvilágot, de a színészi karrierjének kezdetén meggyőzték arról, hogy változtasson nevet. Bár a fia, Charlie Sheen követte édesapja nyomdokait – az ő születési neve Carlos Estévez –, és hasonló művésznevet választott, de Martin most már leginkább annak örül, hogy sikerült meggyőznie az idősebb fiát, Emilio Estévezt, hogy az igazi nevét használja a munkája során is.

Sztárok, akik megbánták a művésznevüket

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

Thandie Newton

Bár a színésznőt most már Thandiwe Newtonként láthatod viszont a stáblistákon, 30 éven át nem a neve eredeti helyesírását használta, hanem annak egy kicsit megváltoztatott verzióját: Thandie Newton. A művésznév egyébként nem az ő ötlete volt, az egész egy elírás miatt történt – az 1991-es Flört című filmben bár a karakterét is Thandiwe-nek hívták, őt Thandie-ként kreditelték –, és úgy maradt. „A nevem Thandiwe. Mindig is így hívtak. Most csak visszaveszem azt, ami az enyém” – nyilatkozott a színésznő tavaly a British Vogue-nak a neve átírásáról.

Sztárok, akik megbánták a művésznevüket

Fotó: Phillip Faraone/Getty Images

Anne Hathaway

Bár Anne Hathaway-t valójában ekképpen anyakönyvezték, a színésznő már bánja, hogy ezt választotta a hivatásához is, ugyanis egyszerűen ki nem állhatja, ha az emberek Anne-nek hívják őt. De 14 éves volt, mikor regisztrált a színész-szakszervezethez, ezért bele sem gondolt, hogy mást is mondhatna, mint ami a személyijén is áll. „Ez tűnt a jó választásnak, de nem merült fel bennem, hogy emiatt egész életemben Anne-ként hivatkoznak majd rám” – mesélte a színésznő a Tonight Show-ban, és elárulta, hogy valójában az Annie-t szereti jobban. A magánéletben mindenki így hívja őt.

Sztárok, akik megbánták a művésznevüket

Fotó: Daniele Venturelli/Getty Images

Forrás: Buzzfeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top