nlc.hu
Sztárok

Interjú Gelencsér Tímeával a Miss Balaton kapcsán

„Mindig arra vágytam, hogy sportolóként tekintsenek rám” – Gelencsér Timivel beszélgettünk

Gelencsér Tímea mentorként segíti a Miss Balaton szépségkirálynő-jelöltjeit. Igyekszik jó irányba terelni a jelentkezőket, és mindenre megtanítja őket, amit ő a karrierje kezdete óta megtapasztalt. De mi zajlik most az életében? Mik a céljai? Hogyan kezeli a gyűlölködő kommentelőket? Ezekre is választ kapunk a vele készült interjúban.

Régóta tagja vagy a Miss Balaton csapatának. Hogy látod, mennyit változtak a jelentkezők az elmúlt években, milyen a hozzáállásuk?

Az idei jelentkezőkön azt érzem, hogy nagyon várták már a versenyt, hiszen az elmúlt három évben sajnos elmaradt. Ha valaki éppen a korhatár felé közelít, akkor nyilván azért szurkol, nehogy átlépje, hiszen így elúszik egy jó lehetőség. A másik, ami szembetűnő különbség, hogy a lányok nagyon felkészülten érkeztek már a válogatókra is. Mindenkinek van egy ismerőse, barátnője, aki már jelentkezett a versenyre korábban, és elmondta, hogy nagyjából mire számíthatnak. Tudják, melyik a jobb profiljuk, hogy melyik póz áll nekik a legjobban, így sokkal könnyebb volt velük a munka.

A Miss Balaton augusztus 13-i, balatonfüredi döntőjének élő közvetítése 21:30-tól online bárki számára megtekinthető.

Te már megnyertél egy szépségversenyt, tudod, hogy mivel jár egy ilyen felkészülés. Milyen a másik oldalon állni?

Most már sok mindent másképp csinálnék, mint annak idején, amikor versenyzőként álltam a színpadon. Ma már látom, hogy jobban működik a természetesség,

valamint fontosak a mély, igazi gondolatok, és nincs helye a klisészövegeknek.

Sok lány mondja, hogy szeretnének a médiában dolgozni. Oké, de mégis pontosan mit és hogyan? Nem elég a célt látni, az oda vezető utat is kitartóan végig kell járni, ennek a szakmának az a kulcsa, hogy a nehézségek ellenére sem szabad feladni. Én annak idején pontosan tudtam, hogy mit szeretnék és sokat dolgoztam érte, őket is erre biztatom. Social média órát is tartok, ennek én anno nagyon örültem volna, hiszen ez egy teljesen más világ, amibe igenis bele kell tanulni.

gelencsér tímea Miss Balaton 2022

Fotó: Gelencsér Timi

Szerinted mi kell ahhoz, hogy a szépségversenyekről kikerülő lányok továbbra is szem előtt maradjanak és tényleg megvessék a lábukat hosszú távon is a médiában?

Sokan azt gondolják, hogy ez egy könnyű pálya, de nem. Valamilyen értéket kell adni. Ha valaki szép és sokat fotózzák, attól ő egy modell, nem szépségkirálynő. Ahhoz, hogy valaki az utóbbit elérje, el kell mondania a véleményét, ki kell állnia fontos ügyek mellett, jótékonykodnia kell. Kell egy olyan plusz érték, ami miatt később megvetheti a lábát a médiában is. Nálam ez egyértelműen a sport volt, hiszen profi sportolóként nőttem fel, és a mai napig a sportos szépségkirálynő az imidzsem. Próbálom a mozgás felé terelni az embereket, minden nagyobb sportrendezvényen részt veszek, jótékony futónagykövet is vagyok. Az egészséges életmód is nagyon fontos a mai világban, erre próbálom ösztönözni a követőimet is. Azt leszögezném, hogy nem akartam influenszerkedni, ez csak jött a többi mellett. Úgy látom, hogy sokan szeretnének influenszerkedni lenni, ám nincs mögöttük tartalom. A lányoknak is azt mondtam, hogy kezdjenek bele valamibe, ami értékes, amivel adnak az embereknek, amiben hisznek. Cserébe a közönség lelkesen követi majd őket.

Sokan úgy gondolnak a szépségkirálynőkre, hogy a világbékét hirdetik, ám az utóbbi években éppen az vált fontossá, hogy a saját életszemléletüket osszák meg az emberekkel, hiszen ezzel tűnhetnek ki a többiek közül. Mit gondolsz erről?

Szerintem ez a legnagyobb változás a régi szépségversenyekhez képest. Míg régen a tökéletesen megszerkesztett, beállított képek voltak a menők – az Instagramon is –, addig ma már a természetességen van a hangsúly. Ezekkel tud azonosulni a közönség. Már nem szeretik a bábukat, akik mögött nincs tartalom. Az a jó, ha megmutatod a természetes valódat: például mindenki tegyen az alakjáért annyit, amennyit szeretne. De ha valaki genetikailag narancsbőrös, azzal sincs semmi probléma, sőt, ha ezt felvállalja az ember és mások magabiztosnak látják, azzal is nagyon sokat tud segíteni azokon, akik hasonló gondokkal küzdenek.

gelencsér tímea Miss Balaton 2022

Fotó: Gelencsér Timi

Említetted a közösségi médiát. Az utóbbi években egyre nagyobb teret nyer, ez viszont egyre több gyűlölködéssel jár. Vannak, akik nagyon nehezen viselik a kritikát, ezen hogyan lehet változtatni?

Egy egészséges ember számára érthetetlen, hogy valaki miért szidja a másikat, főleg ismeretlenül. Én mindig próbálok a jóra figyelni, de sajnos az emberi agy sokszor úgy működik, hogy kiszúrja a sok jó között a nagyon kevés rosszat. Nagyon nehéz ezt kizárni, én a mai napig küzdök vele. Eleinte borzasztóan bántott, de az volt a legrosszabb, hogy a szüleim szenvedtek miatta. Egy idő után elengedtem, de őket még mindig bántotta, és rossz érzés volt, hogy ilyen helyzetbe kerültek miattam. Azzal egyébként nem lehet mit kezdeni, ha valaki minden indoklás nélkül oda akar szúrni, ezeket el is engedtem. Ha egy kommentelő valós kritikát fogalmaz meg, az már más kategória, azokból lehet tanulni.

Szépségkirálynőként ismert meg a közönség, de azóta több oldaladat is megmutattad. Mennyit változott az emberek véleménye rólad a karriered kezdete óta?

Mindig arra vágytam, hogy sportolóként tekintsenek rám. A Magyarország Szépe által ismert meg a közönség, de arra törekedtem, hogy más oldalamat is megmutassam, amire az Exatlon tökéletes lehetőség volt. Az életben bármilyen feladatot kapok, a sportban megszerzett tapasztalataimra építkezem. Jól esik, amikor gratulálnak a versenyért, örülök is neki, de a sportba ezerszer több munkát tettem bele, és jobban is esik az elismerés.

gelencsér tímea Miss Balaton 2022

Fotó: Gelencsér Timi

Mi zajlik most az életedben, mennyit leszel képernyőn?

Sok dolog még nem publikus, de lesz pár műsor, amiben benne leszek. Az Ázsia Expresszt már leforgattuk, ősszel kerül képernyőre, illetve a Dancing with the Stars online műsorvezetője maradok. Hamarosan még több projektről lehull a lepel, de egyelőre ennyit mondhatok. Az biztos, hogy a szereplői vonalat szeretném elengedni, hiszen sok műsorban részt vettem már, a végső cél mindig a műsorvezetés volt.

Hogy alakult a nyarad?

Nagyon jól, főleg munka szempontjából. Sok rendezvényen, többek között a Kék Szalagon is műsort vezethettem, ahol nagyon jól éreztem magam. Úgy gondolom, hogy fejlődtem és felfele lépkedek, erre törekszem a jövőben is. A televíziózás egy kiszámíthatatlan szakma, soha nem tudod előre, hogy mi fog történni, így nehéz csak ezzel tervezni, mindig kell egy „B” terv.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top