nlc.hu
Sztárok

Németh Kristóffal beszélgettünk

„Thaiföldön voltunk nászúton, a kisfiam pedig ott fogant” – Németh Kristóffal beszélgettünk családról, munkáról, állatokról

Idén ünnepli 30. születésnapját az Állatkerti Alapítvány, amelyet hatalmas retro partival ünnepeltek a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Németh Kristóf a Fórum Színház igazgatójaként új örökbefogadást is szervezett a buli alkalmával.

Németh Kristóf

Németh Kristóf (Fotó: Állatkerti Alapítvány)

Mint minden fővárosi gyerek, én is állatkertrajongó vagyok gyerekkorom óta, ráadásul egy ideje nevelőszülő is lehetek. Amikor Lóci fiam már nagyobb volt, közösen elhatároztuk, hogy két nagy macskát szeretnénk örök befogadni, Norbit és Nivát, akik egyébként szibériai tigrisek” – mesélte az nlc-nek a színész, aki azt is elmondta, azért a tigrisek mellett döntöttek, mert Lócival korábban kismacskákat is neveltek közösen.

Németh Kristóf és felesége, Zita közös gyermeke, Levente már két és fél éves. A színész úgy döntött, neki is jár egy különleges állat, a kiválasztásának története pedig nem mindennapi.

A feleségemmel Thaiföldön voltunk nászúton, a kisfiam pedig ott fogant. Zitával a nászutunk alatt kis és nagy elefántok között töltöttük a napjainkat, ezért döntöttünk később úgy, hogy egy kis elefántot is örökbe fogadunk az állatkertből.

Örökbefogadás

Németh Kristóf és az örökbefogadás pillanatai (Fotó: Forgács Bea)

A születésnapi ünnepségen Kristóf és kollégái újdonsült nevelőszülőkké váltak, ugyanis egy gorillát fogadták örökbe. „Liesel örökbefogadása a legújabb színházi bemutatónkhoz kapcsolódik, ami a Feleség negyvennél kezdődik című házasságjavító komédia. Azt gondoltunk, hogy ha mi a negyven feletti házaspárok mindennapjairól mesélünk, akkor találjunk egy olyan gorillalányt, aki szintén negyven feletti már, és abban az életszakaszban van, amiben mi is.

A színész mesélt arról is, hogy bár ki sem látszik a munkából, igyekszik minőségi időt tölteni a családjával. „Múlt héten először sikerült egy rövidebb családi nyaralásra elmenni a feleségemmel és a kisfiammal, amihez pár nap után csatlakozott Lóci is, akivel a hetet egy pasis hétvégével zártuk.

Kristóf és Lóci golfversenyre mentek kettesben, ugyanis a színész a golf hazai nagykövete, fia pedig versenyző. Az együtt töltött napok a nosztalgia jegyében teltek, apa és fia igyekezett felidézni a régi közös emlékeket. „Lóci most már tizennégy és fél éves, tehát igazi kiskamasz, teljesen önálló személyiséggel, csajozik és saját társasága van.

A Keresztanyu sztárja régen elkövette azt a hibát, hogy sokszor hazavitte a munkát, és nem jutott energiája a családra. Ezekből tanult, és ma már sok mindenen változatott. „Azt szoktam mondani, hogy ha csinálok valamit, akkor azt nagyon csinálom. Általában úgy osztom be az életemet, hogy legyen egy szakasz, ami lehet egy hét, egy hónap, amikor minden a munkáról szól, de amikor hazaérek, most már le tudom tenni a telefont. Ha otthon vagyok, akkor csak a családomé vagyok. Ez az egyetlen módja annak, hogy az ember kiszakadjon abból, ami a mindennapokban frusztrálja.

Mindezek mellett Kristóf és Zita ügyelnek arra is, hogy kettesben is kikapcsolódjanak, és havonta iktatnak be közös programokat.

A feleségemmel törekszünk arra, hogy meglegyenek a mindennapokban a mi intim óráink, külön programjaink. Havonta legalább egyszer, egy szombat este elmegyünk kettesben romantikázni, randevúzni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top