nlc.hu
Sztárok

Anne Heche szervei több embert megmenthetnek

Anne Heche szervei több ember életét is megmenthetik

Az autóbalesetben elhunyt színész rendelkezett arról, hogy donorként számolhatnak vele.

A múlt pénteken agyhalottnak nyilvánított színésznőt szombaton az után vették le a gépekről, hogy beazonosították azokat az embereket, akik megkapják a szerveit – számolt be a HVG. Erről a színész szóvivője beszélt, aki elmondta, hogy Anne Heche békés körülmények között halt meg. Az nem ismert, pontosan milyen szerveket tudtak felajánlani és hány ember kapja meg ezeket. Anne Heche-nek a kérését tiszteletben tartva a családja kezdeményezte, hogy gépekkel addig tartsák őt életben, amíg meg nem találják a megfelelő szervekre váró embereket.

Anna Heche színésznő.

Fotó: Bruce Glikas/WireImage

Anne Heche augusztus 5-én Los Angelesben szenvedett súlyos autóbalesetet, egy hétig kómában volt. Autójával először egy garázsba rohant bele, majd később egy ház falának ütközött nagy sebességgel, tüzet és jelentős károkat okozva. Agysérülése mellett az 53 éves hollywoodi sztár súlyosan megégett, és a tüdeje is jelentősen károsodott. Az amerikai színész, aki olyan filmekben szerepelt, mint a Donnie Brasco, a Catfight és a Psycho remake-je, az augusztus 5-i autóbaleset után nem tért magához többé.

Magyarországon egyébként nincsen szükség arra, hogy írásban kinyilvánítsuk, ha azt szeretnénk, hogy agyhalál esetén szervdonorok lehessünk. Ez ugyanis automatikusan így történik, amennyiben korábban nem tettünk ez ellen tiltakozó nyilatkozatot – derül ki az Országos Vérellátó Szolgálat honlapjáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top