nlc.hu
Sztárok

Borbás Marcsi 26 évvel ezelőtt a Telemázliban

Emlékszel még rá? Így festett a Telemázli című műsorban, 26 évvel ezelőtt Borbás Marcsi

Borbás Marcsi Prima Primissima díjas magyar televíziós műsorvezető-szerkesztő, aki tanárnak készült, de végül soha nem dolgozott ebben a szakmában.

Borbás Marcsi 1994-ben családja javaslatára jelentkezett a Magyar Televízió szerkesztő-riporter és műsorvezető képző iskolájába. A képzés két éve alatt a Híradónál, a Szórakoztató Stúdiónál és a Napközi című délelőtti magazinműsornál gyakornokoskodott.

Első önálló műsorvezetői munkája a Telemázli sorsolás volt, ezt egy év múlva a Játék határok nélkül című nagy sikerű nemzetközi szórakoztató vetélkedőműsor követte, aminek három évadon át volt a háziasszonya.

Borbás Marcsi akkor és most

Borbás Marcsi 1996-ban, a Telemázli című szórakoztató sorsolásán (Fotó: Hámor Szabolcs/MTI)

2011 őszén újra a Magyar Televízió szerződtette, ahol Gasztroangyal című műsora rövidesen nagyon népszerűvé vált a nézők körében.[5] Az M1 televíziócsatorna házi népszerűségi toplistáján a Kékfény (544 ezer néző) után a Gasztroangyal (539 ezer néző) az egyik legnépszerűbb műsornak bizonyult.

Borbás Marcsi akkor és most

Borbás Marcsi a Gasztroangyal című műsor vezetőjeként is remekelt (Fotó: Archívum Story-Best / solwee)

Fantasztikus formában van

Az 54 éves műsorvezető kirobbanó formában van, pedig szakácskönyvei készítése közben is rengeteg ételt kóstol. Ahhoz, hogy megtartsa az alakját, időszakosan böjtöl. Korábban elismerte, a karcsúságnak ára van, ő pedig betartja a néhol szigorú szabályokat.

Az egész életem egy nagy fogyókúra volt, és 45 fölött egy nő, ha nem eszik semmit, akkor is tud hízni. Eszem finomakat, csak átalakult az otthoni főzésem: zömében halat és zöldséget készítek, ezekből már nagyon ki vagyok művelve” – mondta korábban a Best magazinnak.

Borbás Marcsi akkor és most

Borbás Marcsi férjével vidéken kezdett új életet (Fotó: Rozmanitz Gábor/solwee)

Élet a tévézés után: beszippantotta a vidéki élet

Borbás Marcsi évek óta gondolkozott rajta, hogy vidékre költözik, hiszen ez az életvitel nagyon közel áll hozzá. A koronavírus miatt nagyot lépett – egy őrségi faluba költöztek a férjével, ahol saját kertjét gondozza, és otthon termelt alapanyagokból főz.

„Talán egy kicsit még gyüttmentek vagyunk, de akik körülöttünk élnek Szalafőn, azok azért fogadtak el, mert látják, hogy ugyanúgy dolgozom, mint ők, hajnaltól késő estig… Olyan messzinek tűnik, amikor még beszélgetős műsorokat vagy vetélkedőt vezettem, mintha nem is én lettem volna. Szerintem mindenki így van az életével, ha visszatekint 15-20 évvel korábbra, akkor egy másik embert lát” – árulta el.

(Nyitókép: Rozmanitz Gábor/solwee)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top