nlc.hu
Sztárok

Egymást támogató Marvel sztárok

7 alkalom, amikor a Marvel sztárjai nyilvánosan kiálltak egymásért

Ahogy a Bosszúállók is csak munkatársak, úgy a legtöbb esetben az őket alakító színészek is. De ez nem jelenti azt, hogy ne védenék meg egymást a támadásoktól.

Néhány marveles barátság kifejezetten legendás lett az évek során – gondolunk itt Scarlett Johanssonra és Chris Evansre, vagy Anthony Mackie és Sebastian Stan duójára –, ők pedig jó barátokként rendszeresen támogatják egymást, és kiállnak egymásért. Azonban van, hogy olyanok védik be egymást, akikről nem is hittük, hogy egyáltalán jóban vannak. Ez viszont nem tántorítja el őket attól, hogy felszólaljanak a másik védelmében. Mutatjuk, kik azok a színészek a Marvel moziverzumában, akik bevédték a kollégáikat, barátaikat.

Chris Evans

Miután bejelentették az Amerika kapitány 4 érkezését, a Hollywood Reporter a következő szöveggel osztotta meg a hírt a Twitteren: „Az még nincs tisztázva, hogy Chris Evans visszatér-e az első Amerika kapitány szerepében (bár a kérdés, hogy kié is a pajzs továbbra is fennáll)”. Chris Evans viszont egyetlen velős mondattal elintézte a dilemmát, és emlékeztetett mindenkit, hogy Anthony Mackie karaktere vette át hivatalosan is Amerika kapitány szerepét A Sólyom és a Tél katonája sorozatban. „Sam Wilson Amerika kapitány” – írta, mire a filmes újság javította a posztot.

Egymást támogató Marvel sztárok

Fotó: Amy Sussman/Getty Images

Benedict Wong

Az AsiaOne készített interjút a Doctor Strange az őrület multiverzumában sztárjaival, a Wongot alakító Benedict Wonggal és az újonnan csatlakozó Xóchitl Gómezzel, aki a fiatal America Chavezt formálta meg. A színésznő arról beszélt, hogy örül, hogy America két anyukája, illetve a karaktere saját szexualitása benne maradhatott a filmben, és nem bánja, hogy egyesek gyűlölködnek, Benedict Wong viszont felszólalt a gyűlölet ellen.

„Ez egy kicsit sincs rendben. Meg kell értenünk, hogy Xóchitl 13 évesen került a meghallgatásra és 14 éves volt, mikor csatlakozott hozzánk. Ő az egyik legfiatalabb színész, aki ilyen nagyságú MCU produkció részese. Szóval igazán szégyellhetik magukat azok a trollok, akik gyávák ahhoz, hogy arccal vállalják, amit mondanak és amilyen szégyenletes dolgokat tesznek”

 

– magyarázta. Hozzátette, hogy szomorúnak találja, hogy egyes országokban cenzúrázták ezeket a jeleneteket. „De mi továbbra is sugározzuk a reprezentálást, hangok adunk a hang nélkülieknek. Ez a legtöbb, amit tehetünk – képviseljük az embereket, hogy mindenki látható legyen.”

Don Cheadle

Brie Larsont rengeteg támadás érte, amióta bejelentették, hogy ő játssza Marvel Kapitányt. A Marvel sztárjai közül azonban csak egyetlen ember vette védelme alá a színésznőt: Don Cheadle. Kikerült ugyanis egy videó Mandy O’Brien testbeszédszakértőtől, aki kritizálta Brie viselkedését a vele készült interjúk alatt. Szerinte a színésznő megpróbálta „leuralni” a férfi kollégáit és „csábítóan” nézett Chris Hemsworth-re, hogy elnyerje az „elismerését”. Cheadle Twitteren reagált a katasztrofális véleményre, és szarkasztikusan azt írta: „ez az egyik legviccesebb dolog, amit valaha hallottam. Brie igyekezett a lófarkát hátul tartani, mert a stylistja folyton berohant, hogy rendezgesse. Szóval pont, hogy inkább túl előzékeny…Hihetetlen.”

Egymást támogató Marvel sztárok

Fotó: Amy Sussman/Getty Images

Jon Favreau

Kezdetben a Vasember rendezőjének, Jon Favreau-nak azt mondták a Marvel fejesei, hogy nincs az a pénz, hogy Robert Downey Jr. legyen Tony Stark. Downey viszont ennek ellenére nem akarta feladni a reményt, úgyhogy Jon végül úgy döntött, küzdeni fog a színészért. A rendező erőfeszítései beértek, Robert elmehetett a válogatásra, ahol mindenkit meggyőzött arról, hogy nála alkalmasabb ember nincs Tony Stark megformálására.

Vincent D’Onofrio

A Twitteren elég durván tudnak fogalmazni az emberek – ezt pedig Benedict Cumberbatch is megtapasztalhatta, akiről az a lesújtó vélemény született, hogy elpazarolja a tehetségét azzal, hogy Doctor Strange-ként „ide-oda lóbálja a karját a zöld háttér előtt”. Benedictnek nincs közösségi médiája, ezért nem is tudta megvédeni magát, de a Daredevil és a Sólyomszem sorozatokban Wilson Fisket alakító Vincent D’Onofrio megtette helyette is.

„Tisztelettel mondom, tudom, hogy jót akarsz. De más szemmel is nézheted az életet. Intelligens embernek tűnsz, ezért engedd meg, hogy elmondjam ezt: meg kell értenünk a másik tapasztalatát az életben, mielőtt ítélkezünk felette. Légy nyitott, barátom. Minden jót!”

 

Elizabeth Olsen

Emlékszel, amikor Scarlett Johansson beperelte a Disney-t a Fekete Özveggyel kapcsolatos szerződésszegés miatt? Nos, akkor elég sokan kritizálták a színésznőt – még Benedict Cumberbatch is „elég zavaros”-ként jellemezte az ügyet –, de nem Elizabeth Olsen. A Skarlát Boszorkányt alakító színésznő így nyilatkozott a Vanity Fairnek a dologról: „Szerintem kemény csaj. Konkrétan, amikor olvastam róla, azt gondoltam: jól teszed, Scarlett.”

Egymást támogató Marvel sztárok

Fotó: Rich Fury/Getty Images

Tom Holland

Brie Larsonhoz hasonlóan Zendayát is betalálta egy rakás (ezúttal ráadásul rasszista) troll, miután kiderült, ő lesz MJ a Pókember: Hazatérésben. Tom Holland viszont a Global Grindnak adott interjújában elmondta, hogy szerinte a bőrszín egyáltalán nem tényező és megvédte jövendőbeli barátnőjét.

„Szerintem a mi generációnkban már rég túlléptünk azon, hogy milyen rasszú egy karakter, szerintem mi ezt a felfogást egyre inkább megváltoztatjuk. Z tökéletes a szerepre, olyan erős és olyan határozott, hogy ezek a beszólások nem fogják őt megrázni.”

 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top