nlc.hu
Sztárok

Világsztárok búcsúznak II. Erzsébet királynőtől

„Hálásak vagyunk, hogy tanúi lehettünk Őfelsége odaadó vezetésének” – világsztárok búcsúznak II. Erzsébet királynőtől

Világsztárok, politikai vezetők búcsúznak közösségi oldalaikon a brit uralkodótól.

Szeptember 8-án, 96 évesen, békésen, a szerettei körében elhunyt II. Erzsébet királynő. 70 éven át uralkodott, sok mindent átélt, voltak jobb és rosszabb időszakai, de kitartása és munkabírása nők millióit inspirálta. Nem csoda tehát, hogy rengetegen megemlékeztek róla az elmúlt egy napban, köztük számos világsztár és politikai vezető is.

II. Erzsébet királynő

Fotó: Getty Images

Millie Bobby Brown 

A Stranger Things sztárja az uralkodó egyik legismertebb mondatával búcsúzott a királynőtől. „Fogadom, hogy egész életemet az önök szolgálatának szentelem” – írja Millie Bobby Brown. 

Ellie Goulding 

A brit énekesnő többször is találkozott II. Erzsébet királynővel és mindig is úgy nyilatkozott róla, hogy ő a legfőbb inspirációja. „Ez elképzelhetetlennek tűnt… Egy figyelemre méltó nő. 70 év államfői szolgálat. Az Egyesült Királyság leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodója. Kegyelem, erő, kötelesség… állandó változás idején. Nehéz elképzelni ezt az országot nélküled” – írta.

Melanie Brown „Mel B”

A Spice Girls tagjai szintén többször látogatták meg a királynőt, Mel B pedig úgy emlékszik vissza ezekre a találkozásokra, hogy minden alkalommal valamivel több lett. „Ez ma a legszomorúbb nap. Egy hihetetlen hölgyet veszítettünk el, akivel mindannyian együtt nőttünk fel, és akit annyira tiszteltünk. Megtisztelő volt, hogy találkozhattam vele” – írja.

Barack és Michelle Obama

II. Erzsébet királynő mindig is tisztelettel és szeretettel nyilatkozott Barack Obamáról, ez pedig fordítva is így volt. „Michelle-lel volt szerencsénk megismerni Őfelségét, ami nagyon sokat jelentett nekünk. Amikor még csak tanultuk, hogy kell elnökként és First Ladyként létezni, tárt karokkal és rendkívüli nagylelkűséggel fogadott minket. Újra és újra megdöbbentett minket a jólelkűsége, az, ahogy megnyugtatta az embereket, és hogy milyen humorral és bájjal vette az akadályokat. Mint oly sokan, Michelle és én is hálásak vagyunk, hogy tanúi lehettünk Őfelsége odaadó vezetésének, lenyűgözött bennünket a fáradhatatlan, méltóságteljes vezetése. Gondolunk a családjára és az Egyesült Királyság népére ebben a nehéz időszakban” – írta a korábbi amerikai elnök.

Luke Evans

Az angol színész szintén többször találkozott a brit uralkodóval. „Soha nem felejtjük el, hogy hol voltunk ezen a napon. RIP Őfelsége. Az állandóság, amihez hozzászoktunk, nincs többé.”

Joe és Jill Biden 

„Egy folyton változó világban az ő állandósága jelentette a békét és büszkeséget a britek több generációjának. (…) Először 1982-ben találkoztunk vele. 2021-ben megtisztelt azzal, hogy vendégül látott minket: kedvesen fogadott és tanúi lehettünk a bölcsességének” – írta közleményében az amerikai elnök.

Victoria Beckham

A brit divattervező szintén a Spice Girls tagjaként találkozott először a királynővel, később a férje által jó viszonyt alakítottak ki Vilmos herceggel és családjával – azóta is jó barátok. 

„A mai nap nagyon szomorú, de nemcsak hazánk, hanem az egész világ számára. Mélységesen elszomorít szeretett uralkodónk, Őfelsége, a királynő halála. Mindig is emlékezni fogok állhatatos hűségére és szolgálatára, és sokat gondolok a királyi családra ebben a hihetetlenül szomorú időszakban” – írta közösségi oldalán Victoria Beckham.

Helen Mirren 

„Büszke vagyok rá, hogy II. Erzsébet királynő korában éltem. Egy olyan nőt gyászolunk, aki koronával vagy anélkül, de a nemesség megtestesítője volt” – írta rövid bejegyzésében a színésznő.

Sir Elton John

„Inspiráló jelenléte volt, kecsességgel, tisztességgel, őszinte, gondoskodó melegséggel vezette az országot a legnagyobb és legsötétebb pillanatokban. II. Erzsébet királynő fontos szerepet töltött be a gyerekkoromtól kezdődően mind a mai napig, nagyon fog hiányozni” – írja az angol énekes.

Sarah Ferguson, András herceg volt felesége

„Rendkívüli örökséget hagy maga után: a kötelesség, a szolgálat és a helytállás legfantasztikusabb példáját, valamint azt, hogy államfőként több mint hetven évig folyamatosan jelen volt” – írta a People magazinnak kiadott közleményében a király volt menye. Hozzátette, összetört a hír hallatán, és sokat gondol a családra.

David Beckham

„Az, hogy mennyire szomorúak vagyunk most, jól mutatja, hogy mit jelentett ő ezeknek az embereknek országunkban. És a világban. Inspirált minket a vezetésével. Vigasztalt, amikor nehéz idők jártak. Utolsó napjaiban is méltósággal szolgálta hazáját” – írta a brit korábbi labdarúgó, aki szintén többször találkozott a királynővel.

Boris Johnson 

A nemrég leváltott brit miniszterelnök csak annyit mondott, 

ez országunk legszomorúbb napja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top