nlc.hu
Sztárok

Szilágyi Liliána az apjáról

Szilágyi Liliána az apjáról: „Tartottam a találkozástól, de megszűnt a félelem”

Kihangsúlyozta, nem öncélú volt a megszólalás, sorstársain szeretne segíteni.

Szilágyi Liliána tavaly év végén vallotta be, hogy évekig bántalmazta az édesapja, aki egyben sokáig az edzője is volt. Miután elköltözött tőle az édesanyjával, úgy döntött, a nyilvánosság elé tárja, hogy mi történt vele. Azóta nem találkozott az apjával, egészen a két héttel ezelőtti tárgyalásig. 

„Tartottam tőle, hogy milyen reakcióm lesz a találkozásra, de hála az égnek, láttam, hogy ő valójában milyen ember. Megszűnt a félelem, a tartás, amikor a valódi énjét láttam. Egy bántalmazottnak legyen segítsége és én ennek a hangja szeretnék lenni” – kezdte a Fókusz kamerái előtt Szilágyi Liliána, aki elmondta, életcéljává vált, hogy segítse sorstársait.

Szilágyi Liliána

Fotó: RTL

„Amikor decemberben először megszólaltam, elmondtam, hogy nekem nem öncélú ez a megszólalás. Látok egy társadalmi problémát, egy igényt, amire kell, hogy változással legyen a reagálás. (…) Ha kimondjuk, az már gyógyító erővel bír. Remélem, hogy a megszólalásom tud motiválni más embereket is, és tudnak majd beszélni róla” – mondta a sportoló, akinek több mint ezren írták meg hasonló történeteiket. 

Az apja a története nyilvánosságra hozatala után pert indított ellene becsületsértés miatt. A tárgyaláson részletesen is elhangzottak a vádak az úszónőtől, ami miatt a bíró nyomozást indított, így egyhamar biztosan nem folytatódik a per. 

„Szerettem volna letenni a terhet. Nem szólt és nem is szól az apámról a mai napig. Nem igazán érdekel, hogy mi lesz vagy mi nem lesz vele. Ezt most őszintén mondom. (…) Nem tudtam beszélni Gerdával (Liliána testvére – a szerk.) hat éve. Nagyon nehéz, mert jó testvérek voltunk és nagyon fáj a hiánya, de el kell fogadnom, hogy amit tudtam, megtettem, jeleztem, hogy vagyok, ugyanúgy, ahogy az anyám. Hiszek abban, hogy Gerda felébred, elkezd gyógyulni és önmagává válni. Nincs bennem harag, hogy ő az apám mellett maradt, pontosan tudom, hogy mit él meg. Ha ő készen áll, akkor én itt vagyok” – zárta szavait Szilágyi Liliána.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top