nlc.hu
Sztárok

Több mint 50 éve tartó sztárházasságok

Gondoltad volna? Ezek a sztárok már több mint 50 éve házasok

A most következő világhírességek már megünnepelhették az aranylakodalmukat, ami bizony a sztárvilágban ritkaságszámba megy.

Martin Sheen és Janet Sheen

Martin Sheen és Janet Sheen 1961. december 23. óta házasok és négy közös gyermekük van. A színész azt mondja, a felesége megmentette az életét a hetvenes évek végén, az Apokalipszis most forgatása során átélt válságok során, miközben felépült egy szívrohamból és egy idegösszeomlásból. „Janet a földön aludt mellettem” – árulta el akkoriban Rolling Stone-nak. – „Hívott egy terapeutát New Yorkban, mindennap beszéltem vele, és ez a két hölgy átsegített a nehézségeken.”

Évtizedekkel később Sheen a Closer Weeklynek így beszélt a nejéről: „A legszörnyűbb körülmények között is megnevettet. Azt mondja: Ne vedd magad olyan komolyan! Minden nap egy ünnep ezzel a dámával.”

Martin Sheen és Janet Sheen

Martin Sheen és Janet Sheen (Fotó: Getty Images)

Alan Alda és Arlene Alda

Alan Alda 65 éve él házasságban a zenész-írónő Arlene-nel. Még az egyetemen ismerkedtek meg, mégpedig egy földre ejtett rumos tortának köszönhetően. „A padlóról ettük a rumos tortát, aztán elválaszthatatlanok lettünk. De már korábban magával ragadott, amikor meghallottam, ahogy az asztal végén nevet a vicceimen” – mesélte egy alkalommal a színész.

Alan Alda és Arlene Alda

Alan Alda és Arlene Alda (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Christopher Walken és Georgianne Walken

Christopher Walken és a szereplőválogató Georgianne Walken az 1960-es években ismerkedtek meg, egy West Side Story-előadás kapcsán. 1969-ben fogadtak örök hűséget egymásnak. A színész nemrég a New York Timesnak úgy nyilatkozott, hogy 53 éves házasságát az egyik legnagyobb teljesítményének, feleségét pedig élete egyik áldásának tartja. „Időnként – persze nem gyakran – kinézek az ablakon, arra gondolok, hogy nagyon jól érzem magam. A számláim ki vannak fizetve, a feleségem egészséges, az idő szép. Igazából csak ez érdekel” – fogalmazott a színész.

Christopher Walken és Georgianne Walken

Christopher Walken és Georgianne Walken (Fotó: Jim Spellman/WireImage)

Jimmy Carter és Rosalynn Carter

Az egykori amerikai elnök, Jimmy Carter és felesége, Rosalynn idén ünnepelték a 76. házassági évfordulójukat, ezzel pedig ők az Egyesült Államok történetének leghosszabb ideje házas egykori elnöki párja. Carterék az 1940-es évek elején találkoztak először, az első randevújukon moziba mentek, ahová Rosalynn nővére, Ruth és az ő barátja is elkísérte őket. 

„Egyszerűen csak úgy éreztem, hogy összeillek vele. Gyönyörű volt és ártatlan, és volt közöttünk egy rezonancia. Egy Ford Pickup hátsó ülésén utaztunk –Ruth és a barátja elöl –, és az első randin megcsókoltam. Erre élénken emlékszem” – mesélte évtizedekkel később az elnök. Elárulta azt is, már másnap reggel azt mondta az édesanyjának, Rosalynn az, akit feleségül akar venni. A pár 1946. július 7-én kelt egybe és három közös fiuk született, Jack, Jeff, Chip, valamint egy lányuk, Amy.

Jimmy Carter és Rosalynn Carter

Jimmy Carter és Rosalynn Carter (Fotó: Scott Cunningham/Getty Images)

Dolly Parton és Carl Thomas Dean

A country királynője, Dolly Parton 1966 óta él házasságban Carl Thomas Deannel, azonban a nyilvánosság előtt ritkán mutatkoznak együtt. A férj civil életet él, mindig is a háttérből támogatta feleségét, emellett pedig egy sikeres aszfaltozó vállalkozást vezetett, néhány éve azonban nyugdíjba vonult.

„Mindig nevetek, amikor megkérdezik tőlem, hogy mi a titka hosszú házasságnak és tartós szerelmemnek. Erre rendszerint az a válaszom: légy gyakran távol! És ebben sok igazság van. Rengeteget utazom, de nagyon élvezzük egymás társaságát, amikor együtt vagyunk, és az apró dolgokat, amiket csinálunk” – fejtegette az énekesnő.

Dolly Parton és Carl Thomas Dean

Dolly Parton és Carl Thomas Dean (Fotó: Instagram/dollyparton)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top