nlc.hu
Sztárok
Ma 80 éves Halász Judit

„Addig tart az élet, amíg az ember kíváncsisága és jókedve is tart” – ma 80 éves Halász Judit

Halász Judit azt kívánná születésnapja alkalmából, hogy az emberek fejezzék be a gyűlölködést.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő és énekesnő, Halász Judit dalain generációk nevelkedtek, és a hangja mai napig belengi a gyerekszobákat. A ma 80 éves Judittal a life.hu készített egy mindent átfogó interjút.

Halász Judit

Halász Judit (Fotó: Schumy Csaba)

A beszélgetés során szóba jöttek a színésznő életének nehézségei, mint például az autóbalesete, betegsége, amiknek ellenére mégis mindig jókedvűnek mutatkozott. Elárulta, ezt hogyan csinálja. „Szörnyű, ha valaki szomorúan éli az életét, mert addig tart az élet, amíg az ember kíváncsisága és jókedve is tart. Nem lehetünk mindig boldogok, nekem sincs mindig jó hangulatom, de igyekszem ragaszkodni azokhoz a dolgokhoz, melyekből erőt tudok meríteni, amelyek feltöltenek energiával és ezekre összpontosítok. Ilyen a családom, ilyen egy jó színházi előadás, egy könyv vagy az utazás.” 

Az ikonikus Micimackó szám megalkotója elárulta, hogy ma már a pillanatnak él inkább. 

„Fiatalon az ember még nagy terveket sző, és sokat szeretne elérni. Egy bizonyos kor fölött viszont már csak a napok a fontosak, hogy azokat úgy éljem meg, ahogy szeretném. Vannak terveim, de igazából nem szívesen beszélek egyikről sem, mert olyan változó a világunk, hogy nem tudjuk, mit hoz a holnap – majd hozzátette, mi az, amit megtanult az élettől. – Nevetségesnek vagy közhelyesnek hangozhat, de azt tanultam, hogy a figyelem és a szeretet a legfontosabb, és ezeket minden gyereknek meg kell kapnia. Akire nem figyelnek, az elvész. Sok tehetség elkallódik, mert nem veszik észre, hogy mi rejtőzik bennük. A másik pedig az elfogadás és a nyitottság, és ha egyet lehetne kérni az emberektől, így a születésnapomra, akkor azt szeretném, ha megszűnne a gyűlölködés. Sokféleképpen gondolkozunk, sokfélék vagyunk, mindannyian másféle életet élünk, és ha szeretni nem is tudjuk egymást, legalább ne gyűlölködjünk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top