nlc.hu
Sztárok

Bódító anyagokkal tartott spirituális terápiát egy magyar nő

Tudatmódosító szereket fogyasztottak a spirituális terápia résztvevői, a rendőrség vetett véget az összejövetelnek

Barna folyadékot fogyasztottak a szertartáson.

A Ráckevei Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki pénzért tartott spirituális terápiákat, amelyeken a résztvevőknek tudatmódosító szereket adott, áll a hivatalos közleményben.

A vádirat szerint a magyar állampolgárságú, de Spanyolországban élő nő tagja volt egy olyan szervezetnek, amelynek fő tevékenysége különböző spirituális terápiák, események, úgynevezett elvonulások szervezése és tartása volt. Azok során a résztvevők többféle növényi és állati eredetű hallucinogén, tudatmódosító szert használtak. Az anyagok egy része több országban is tiltólistán volt.

Egy absztrakt fotó a pszichedelikumokról és a hatásaikról.

Fotó: Getty Images

Az elkövető 2020. februárjában elvonulást szervezett egy ráckevei panzióban, amelyért fejenként 160 eurót kért. A szertartáson rajta kívül további négy személy vett részt, és a nő által átadott barnás színű, sűrű folyadékból is fogyasztottak.

Az összejövetelnek a nyomozó hatóság vetett véget, mivel a helyszínen ellenőrzést tartottak. A barna folyadékról megállapították, hogy kábítószert tartalmaz, de több kábítószernek illetve pszichoaktív anyagnak minősülő szert is lefoglaltak a helyszínen, amelyeket az elkövető biztosított.

Az ügyben a Ráckevei Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem vétsége és új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a nő ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top