nlc.hu
Sztárok

Drogügy miatt letartóztatták a divattervező H. Zoltánt

Drogügy miatt letartóztatták az ismert divattervezőt, H. Zoltánt – frissítve!

A hatóság jelenleg kiterjedt nyomozást folytat, mivel felmerült, hogy H. Zoltán is kereskedett droggal.

Október 21-én rendőrök csaptak le a jól ismert divattervezőre, H. Zoltánra, és vasárnap el is rendelték a letartóztatását. Ennek oka, hogy a lakását átkutatva jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagra leltek. Az információt több, egymástól független forrás is megerősítette a Magyar Hangnak.

rendőr

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az ügy azért is különösen érdekes, mert H. Zoltán mellett más ismert közéleti emberek is érintettek benne, köztük ellenzéki politikusok és egy újságíró. A hatóság emiatt kiterjedt nyomozást folytat. H. Zoltán utoljára október 21-én posztolt a közösségimédia-oldalára, és ugyan a lap próbálta telefonon elérni, nem volt kapcsolható. A rendőrség az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény alapján nem erősíthette meg a divattervező letartóztatásáról szóló információt.

A Blikk kérdésére a rendőrség a következő választ adta: 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak. Az anyagokat szakértők vizsgálják. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top