nlc.hu
Sztárok

A Konyhafőnök VIP: Hajmásy Péter beparázott a csirkefejtől

„Anyám, kinyitotta a szemét!” – Nádai Anikó párja sokkot kapott a csirkefejtől A Konyhafőnök VIP-ben

Hozzá sem mert érni.

A Konyhafőnök VIP legutóbbi adása a Kihívás Napja jegyében telt: a versenyzőknek szokatlan alapanyagokkal kellett dolgozniuk, ez pedig többeknek feladta a leckét. Nádai Anikó párja a csirke agyvelőt kapta, ebből kellett főételt készítenie.

Hajmásy Péter

Sokként élte Hajmásy Péter „Hagyma”, hogy csirkefejjel kellett dolgoznia – Fotó: Sajtóklub

Hajmásy Péter „Hagymának” alaposan meggyűlt a baja ezzel az alapanyaggal. A kihívást számára tovább nehezítette az, hogy neki kellett kinyerni az apró csirkefejekből az agyvelőt. A versenyző a félelme miatt új szintre emelte a konyhai eszközhasználatot, ugyanis annyira undorodott a csirke fejétől, hogy hozzá sem akart érni, így különböző zöldségeket használt fel erre a célra. 

Amikor a pultjához érkező séfek azt firtatták, mit készít majd az agyvelőből, Hagyma bevallotta, hogy még hozzá sem mert nyúlni a csirkefejekhez. „A megfogással is vannak gondok” – jelentette ki.

„Felnőtt férfiember vagy, nem szabad félni ezektől!” – teremtette le Rácz Jenő, amikor látta, hogy a versenyző egy fehérrépával piszkálja a csirkefejet. Amikor pedig le akarta vágni a taraját, Hagyma hirtelen felugrott és felkiáltott:  „Anyám, kinyitotta a szemét!”.

A versenyzőnek végül Sárközi Ákos segített félbevágni a fejet, de Nádai Anikó párja még akkor sem volt tisztában, hogy melyik az agy a felnyitott fejben, összekeverte a szemmel.

„Nagyon nehéz nekem, mikor ilyen, számomra gusztustalan alapanyagok vannak. Valakinek ez egy csoda és imádja, nekem nem. Aztán nem tudtam, hol az agy. Ott úgy éreztem, ott tényleg vége. (…) Van egyfajta undorom. A kovászos uborkát és a kolbászt sem fogtam meg eddig, mert illatmániás vagyok és érzem, hogy szaga van. Szaga van a kezemnek, szaga van ennek a cuccnak. Összeszorítottam a fogamat, rázott a hideg, hányingerem volt, de muszáj volt. (…) Kiszedtem egy csomó agyat, de ott volt az, hogy ‘mit csináljak vele?’ Az agyam sehol nem volt, de a csirke agya se”-–vallotta be a kamerák előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top