nlc.hu
Sztárok

Philip Froissant, A császárné-sorozat Ferenc Józsefe

Laboránsból lett színész A császárné-sorozat Ferenc József császára, Philip Froissant

A császárné című sorozat férfi főszerepét egy korábban szinte teljesen ismeretlen színész, Philip Froissant alakítja. Összegyűjtöttük, mit lehet tudni róla.

Nagy sikerrel mutatta be a közelmúltban a Netflix A császárné című sorozatot, melynek első évada Sisi és Ferenc József megismerkedését, házasságkötését, illetve frigyük kezdeti időszakát dolgozza fel. A fiatal Ferenc József császárt a szériában a 28 éves Philip Froissant formálja meg, aki ezt megelőzően csupán egyetlen egész estés filmben szerepelt. 

Philip Froissant a Sziget az Északi-tengeren című filmben

Philip Froissant a Sziget az Északi-tengeren című filmben (Fotó: Netflix/Courtesy Everett Collection, Profimedia)

Philip Froissant 1994-ben, Münchenben született. Az eredeti szakmája biológiai laboráns. Színészi pályafutását 2017-ben színpadi produkciókban kezdte. Professzionális színházi tanulmányokat 2018 óta folytatott az Otto Falckenberg Iskolában, ahol idén szerzett színművész diplomát. Ezzel párhuzamosan több darabban is játszott és rövidfilmeket forgatott. Egész estés filmben 2021-ben debütált: a szintén a Netflixen bemutatott Sziget az Északi-tengeren című thriller főszerepét alakította. Karrierje pedig igen ígéretesen folytatódott Ferenc József szerepével.

„Ferenc József császárt eljátszani nagyszerű volt. Egy megtört embert testesítek meg, aki egy nagy uralkodócsaládba született, aki hercegi neveltetésben részesült, majd a vártnál jóval korábban, a 18. születésnapján a világ egyik leghatalmasabb emberévé vált – fogalmazott a színész egy német magazinnak adott interjújában. – A császárnak még meg kell találnia a helyét a világban.”

A császnér sorozat két főszereplője Devrim Lingnau és Philip Froissant

A császárné sorozat két főszereplője Devrim Lingnau és Philip Froissant (Fotó: Netflix)

Froissant ugyanitt elmondta: Erzsébet és Ferenc két fiatal, akik megpróbálnak megváltoztatni egy kialakult rendszert. Egy olyan rendszert, amely érinthetetlen, amelyben a reformoknak és a fiatalkori idealizmusnak esélye sincs. „Számomra ez jelenti a kapcsolatot a jelennel: 2022-ben is azt látjuk, hogy sok minden stagnál vagy hanyatlik, és politikailag elkötelezett fiatalok tüntetnek ez ellen a pangás ellen.”

Hozzátette, A császárné természetesen ugyanazt a történetet meséli el, mint a Romy Schneider főszereplésével készült, klasszikus Sissi-trilógia – illetve annak egy részét, hiszen a cselekmény itt jóval rövidebb időszakot ölel fel –, azonban új értelmezésben közelítettek a témához. 

„Erzsébet megelőzte a korát, és aligha akad más uralkodó, akit több mítosz és legenda övez, mint őt. Ezért alkalmas az újraértelmezésre.”

Philip Froissant A császárné berlini premierjén

Philip Froissant A császárné berlini premierjén (Fotó: Gerald Matzka/Getty Images for Netflix)

A színészről tudható még, hogy igazi sportember. Gyerekként, illetve tizenévesen számos sportágban kipróbálta magát, többek között kosarazott, focizott és strandröplabdázott. Manapság legszívesebben hegymászással, snowboarddal, vízisível és búvárkodással kapcsolódik ki. 

A színjátszás mellett az éneklésben is tehetséges, kedvenc műfaja a sanzon. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top