nlc.hu
Sztárok

Majka keményen beleállt a politikába az új dalában

„Kiöregedett komcsi, akinek nem jutott a húsból, a kamu keresztény, akivel az ereszen lecsúszol” – Majka beszólt a politikusoknak az új klipjében

A rajongók nagyra értékelik a rapper őszinteségét, és az új dalának kemény társadalmi-politikai üzenetét.

Majka legújabb klipje pár óra alatt felrobbantotta az internetet. Az Azt beszélik a városban című dala, melyben Molnár Tamás is közreműködött, nincs egy napja, hogy felkerült a Youtube-ra, de már most a második legfelkapottabb videó, mostanáig több mint félmillió megtekintéssel. Nem csoda, ugyanis a rapper komoly társadalomkritikát fogalmaz meg benne. 

Majka

Majka (Fotó: Instagram)

„Mert hát nincsen munka, nincsen pénz, de a wellnessek meg fullon
És törvény írja elő, hogy az elit tovább nyúljon
Ha a nagyvárosból kilépsz, megváltozik a világ
A vidék kényszert szül, bűnt és aztán imát
Ott fiatal kölykök a pénzért mind ölre mennek
Fel sem fogva gyerekként, hogy mi az, amit tesznek
Háború az élettel, naponta elvesztett csaták
Mocskos végrehajtók, hitelbe bukott lakás
Paraziták, élősködők, akiket támogat a rendszer
Nulla teljesítmény, a mottójuk, hogy vedd el”

– hallható a dal elején, amely annyira nem meglepő, hiszen az ózdi rapper gyakorta emeli fel a hangját az emberekért, és reflektál társadalmi problémákra a zenéjén keresztül. 

A szöveg folytatása viszont annál szokatlanabb Majkától, hiszen a politikába nem sűrűn száll bele. Ám a dalban több politikai botrányra is utal, például a 70 milliárdos vadászati világkiállításra, vagy arra, hogy a csatornán lecsúszva menekült Szájer József egy brüsszeli szexpartiról. Igaz, a rapper láthatóan arra nagyon figyelt, hogy a szövegben mindkét oldal megkapja a magáét, majd végül ki is mondja: mindegy, kire szavazunk. 

„Büszkén pózolunk az Instán, Oroszország meg Dagesztán
Csak a vodka helyett pálinka megy, meg tablettás bor tisztán
Nem lovagolunk medvén, hanem kilőjük a f*szba
És a vadászkiállításon majd beöntjük viaszba
Proli pi***k férjei milliárdokkal a zsebben
Nyolcmillió hetente csak a Farfetch rengetegben
Az másik parizerrel pózolgat, meg kamuzik a népnek
Szembeköpi a sajátjait, ha úgy hozza az érdek
Vajon melyik az az oldal, amelyik neked jót akarna
Melyik segít igazán, melyik nem lép a nyakadra
A kiöregedett komcsi, akinek nem jutott a húsból
Vagy a kamu keresztény, akivel az ereszen lecsúszol
Csak pofázik mindegyik, mert abból van lé
És csak potyázik a pénzünkön a sok csőcselék.

Mindegy, hogy jobbra vagy balra húzod be az X-et, mert semmik nem vagyunk, csak a színházukban díszlet.

Ritkán beszél politikáról

Ugyan Majkát sosem kellett attól félteni, hogy bármiről is nyíltan kimondja a véleményét, de a politikát eddigi karrierje során ritkán keverte bele ennyire a munkásságába. Legutóbb akkor szólalt fel ebben a témában, amikor Partizán vendégeként Gulyás Mártonnak azt mondta, szerinte mindenkinek be kellene magát oltatnia. Igyekezett tisztázni, hogy ezt nem politikai céllal teszi, ugyanis többször felkérték, hogy legyen az oltási kampány arca, amit ő rendre visszautasított. 

Azért, mert covidos voltam, utána meg elmondtam, hogy be vagyok oltva. Nem titkoltam el. De hogy én kiálljak pontosan ezért… ez már félig-meddig politikai kérdés Magyarországon. Itthon annyira hülyék az oltásellenesek, hogy nemcsak azzal vádolnak, hogy birka vagy, hanem hogy a Fidesz birkája. Mert beoltatod magad. Számomra ez logikátlan” – nyilatkozta akkor a rapper, aki korábban kórházba is került a koronavírus miatt. 

Öt évvel ezelőtt az azóta is a TV2-vel leszerződött Majka a csatornát védte meg, melynek dolgozói rendszeresen kiálltak a kormány mellett, és arra biztatták a nézőket, szavazzanak Orbán Viktor miniszterelnökre. Akkor Garami Gábor Potyautas című műsorában vendégeskedett, és szintén nem finomkodott a szavakkal. 

Mostanában azt érzem a TV2-vel kapcsolatban, mint amikor van egy olyan homoszexuális fiú, aki mindenképp be akarja bizonyítani, hogy ő hetero. De nem, nem kell mindenhol elmondani, hogy nálunk minden rendben van, és minket nem szabályoznak felülről, és nekünk nem mondanak olyat, hogy nekünk ezt kell mondani – kezdte a rapper a 2017-es videóban, majd őszintén fakadt ki. – Ki a f*szt érdekel a politika? Engem nem érdekel a politika. Én egy olyan cégnél dolgozom, akiknek lehet, hogy elvileg van valami közük a politikához. De én a fizetésemet egy olyan embertől kapom, akinek ha megnézzük a szakmai útját, akkor nagyon sok ember Magyarországon előre kéne hogy köszönjön neki” – utalt a már elhunyt Andy Vajna kormánybiztosra.

Politikai nézeteiről talán tavaly év végén tette a legkonkrétabb megjegyzését, amikor azt mondta:

Nem vagyok fideszes, engem nem érdekel a politika. Sőt, ha valami így érdekel, az inkább a baloldaliság, százszor közelebb áll hozzám.

Az Azt beszélik a városban című klip alatti kommentekből az derül ki, hogy a rajongók nagyra értékelik a rapper őszinteségét és a kemény társadalmi-politikai üzenetet. 

  • „Az első zenéd, ami után nem lehet azonnal megszólalni, mert k@rva őszinte, valós, és egyben megdöbbentő, és meghökkentő. Nagyon komoly lett a nóta! Minden tiszteletem, hogy ezt a mai világban így le merted hozni.”
  • „Végre ismét ki van mondva, hogy mi van világban!”
  • „Ez baromi ütős! Percekig csak bámultam magam elé, mit is írhatnék. Hidegrázós!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top