nlc.hu
Sztárok

Laár András Galla Miklósról: sohasem volt normális

Laár András: „Galla sohasem volt normális”

Őszintén beszélt Laár András a Galla Miklóssal való kapcsolatáról, a Karinthy-gyűrű ügyéről és arról, miért tudott neki megbocsátani.

Laár András volt a vendég Veiszer Alinda beszélgetős műsorában, amelyet a Telex szemlézett, és szóba került Galla Miklóssal való kapcsolata is. Mint arról mi is beszámoltunk, az MTVA tavaly júniusban úgy döntött, mégsem adja a Karinthy-gyűrűt Galla Miklósnak, mondván, a humorista nem méltó a kitüntetésre. Galla még Orbán Viktornak is írt, hogy megkaphassa a gyűrűt, végül Laár felajánlotta neki a sajátját.

Gallának azért adtam oda a gyűrűt, mert neki kell. Neki érzelmileg, a saját lelke szempontjából fontos volt

– mondta Laár András, aki a gyűrű körül kialakult „sajtóhisztériát” látva azt tartotta volna jó megoldásnak, ha kettőjüké lesz a gyűrű, amit aztán váltogatnak. Laár szerint ugyanis a gyűrűt azért kapta, amit Gallával együtt csinált a L’art pour l’art Társulatban.

A Galla nem normális. Abból kell kiindulni, nem is volt sohase normális, és neki általában az összes emberhez képest más a világképe. Ő egy különleges figura, és én azért tudok megbocsátani az ilyeneknek, mert magamnak is megbocsájtom azokat a sötét részeimet, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a világosak legyenek

– fogalmazott Laár András humorista, költő, zeneszerző, színész, buddhista pap.

Laár András humorista, költõ, zeneszerzõ, színész, a L’art pour l’art Társulat és a KFT együttes alapító és jelenlegi tagja a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított Karinthy-gyûrûvel az ujján az MTVA székházában 2021. december 8-án.

Laár András humorista, költő, zeneszerző, színész a Karinthy-gyűrűvel az ujján az MTVA székházában 2021. december 8-án (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

Arról is beszélt, hogy a L’art pour l’art Társulat egyik oszlopaként anyagi konfliktus miatt szakította meg a kapcsolatát Galla Miklóssal. „Én ott abban a pillanatban mondtam, hogy vége. Annyira más a világképe, hogy az nem fér össze az én világommal, de úgy is lehet mondani, hogy hazudott.” Az eset után 19 évig nem találkoztak, majd Galla bocsánatot kért Laártól, aki megbocsátott neki.

A Laár Andrással készült beszélgetést egy jelképes havidíjért itt tudod megnézni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top