nlc.hu
Sztárok

Majka az új daláról

Majka: „Szembeköpném magam, ha öncenzúráznom kellene a dalaimat”

Állítja, soha nem népszerűsítette egyik pártot sem, és a továbbiakban sem fogja.

Majka új dala szó szerint meghódította a slágerlistákat, három nap alatt több mint 2 millióan hallgatták meg a zenét a Youtube-on, amivel hamar a felkapottak közé került. Sokan a rapper régi oldalát vélik felfedezni a nótában, szókimondó stílusa sokaknak tetszik. Többek között emiatt szólaltatta meg a Blikk.

Majka

Fotó: TV2

„Szembeköpném magam, ha öncenzúráznom kellene a dalaimat, a saját művészetemet. Ha azon gondolkodnék, miként írjak meg úgy egy dalt, hogy az tessen másoknak és ne tapintsak senkinek az elevenére, akkor nagy baj lenne. Pont azért született ez a dal, hogy ilyesmin ne kelljen gondolkodni” – kezdte a TV2 sztárja, majd arra is reagált, hogy a durva beszólások közben egy kormányközeli csatornánál láthatjuk.

Tizenhét éve dolgozom a TV2-nél, soha nem érdekelt, hogy épp ki a tulajdonosa. Még életemben nem álltam be semmiféle politikai oldal mögé, így az ilyen véleményeket nem tudom értelmezni. Sokan dolgoznak ma Magyarországon olyan munkahelyen, aminek a tulajdonosi köre egyik vagy másik oldalhoz tartozik, de ez nem azt jelenti, hogy az illetőnek elkötelezettnek kellene lennie az adott politikai oldal felé.

Majka azt mondja, bár van véleménye, továbbra se folyik bele a politikába. „Én soha nem népszerűsítettem egy pártot sem, és nem is fogok. Tény, hogy vannak a kormánynak olyan intézkedései, amikkel egyetértek, de bőven akadnak olyan ügyek is, például a világkiállítás és az ereszen lecsúszás, amelyek mélységesen felháborítanak, és nem tudok velük azonosulni. Nem vagyok sem kormánypárti, sem ellenzéki, egyszerűen egy ember vagyok, aki kritizál. Az senkit nem zavar, hogy a legnépszerűbb zenekar vagyunk Magyarországon? Tele van a naptáram, járjuk az országot az önálló koncertturnékkal, a fő bevételi forrásomat a zenei munkásságomból szerzem. Ezért sem értek egyet az efféle kritikákkal. Nekem semmi közöm ahhoz, ami a TV2 kapcsán zavarja az embereket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top