nlc.hu
Sztárok

Jayne Mansfield Budapesten

Elfeledett 59 éves videó, amikor a szexszimbólum, Jayne Mansfield Budapestre jött

A szupersztár Jayne Mansfield magyar férjével és három közös gyermekükkel látogatott el Magyaroszágra még 1963-ban.

Jayne Mansfield az ötvenes évek egyik meghatározó hollywoodi ikonja volt, akinek tragikusan rövid élete és karrierje is kitörölhetetlen nyomot hagyott filmtörténelemben. Pályafutása során leginkább „buta szőkeként” skatulyázták be, pedig kiváló színésznő volt, és nem mellesleg kifejezetten okos, intelligens ember, aki öt nyelven beszélt és 163-as IQ-val rendelkezett.

Jayne Mansfield

Jayne Mansfield (Fotó: Silver Screen Collection/Getty Images)

A színésznő háromszor volt férjnél és öt gyermeket szült. A második házastársa a Kőbányán felnőtt és a tengerentúlon karriert csinált magyar testépítő, az 1955-ös Mr. Universe Mickey Hargitay – azaz Hargitay Miklós – volt. Mansfield férje oldalán, illetve időközben született három közös gyermekükkel Miklóssal, Zoltánnal és a később szintén színésznőként ismertté vált Mariskával is többször is járt hazánkban. A sztárcsalád látogatásai igazi kuriózumnak számítottak a vasfüggöny mögé zárt Magyarországon, így kiemelt figyelem övezte minden lépésüket. Ez az 1963-ból származó felvétel a ferihegyi reptérre való érkezésüket örökítette meg.

Bár a fekete-fehér filmkockákon minden idillinek tűnik, Mansfield és Hargitay házassága nem egészen egy esztendővel később zátonyra futott. A színésznő még abban az évben újra férjhez ment, akkor Matt Cimber rendezőhöz, ám ez a frigy sem hozta el számára a remélt boldogságot és alig két év után véget ért.

1967-ben Jayne és Mickey újra közelebb kerültek egymáshoz és az újrakezdést fontolgatták, ám erre már nem kerülhetett sor, mivel a színésznő autóbalesetet szenvedett és mindössze 34 évesen elhunyt. A járműben ült rajta kívül három gyermeke is, ők mindannyian túlélték a karambolt.

Miklóst, Zoltánt és Mariskát ezután az édesapjuk nevelte tovább, harmadik nejével, Ellen Sianóval. A család ezután is rendszeresen utazott Magyarországra, amiről Mariska egy interjújában így beszélt: „Gyermekként sok nyarat otthon töltöttem. Táboroztam, Balatonkenesén voltam a rokonaimnál legalább egy hónapot, gyakran jártam Budapesten is.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top