nlc.hu
Sztárok

Chuck Norris édesanyja

Ő Chuck Norris 101 éves édesanyja, Wilma

Chuck Norris édesanyja rengeteg nehézséggel küzdött meg élete során, azonban még 101 évesen is közöttünk van.

A szuperképességeivel mémmé vált akciósztárnak, Chuck Norrisnak kétségkívül volt kitől örökölnie kiváló génjeit. A színész már maga is 82 éves, ám azon szerencsések közé tartozik, akik még ebben az életkorban is magukhoz ölelhetik az édesanyjukat. Wilma Norris Knight idén májusban múlt 101 éves és nem túlzás azt állítani, hogy egy igazi túlélő.

Wilma 1921-ben született egy oklahomai faluban, egy sokgyermekes család gyermekeként. Súlyos szegénységben nevelkedett, majd 8 évesen állami gondozásba került. Nem sokkal később aztán egy ritka betegség támadta meg, ami miatt közel 2 évet töltött kórházban. Felépülését követően sem értek azonban véget a megpróbáltatásai. Beütött ugyanis a nagy gazdasági világválság, a családja pedig még a korábbinál is nehezebb helyzetbe került. Szüleivel és testvéreivel együtt gyapotszedésből tartották fenn magukat, városról városra vándorolva, ahol épp munkát kaptak.

Egyedül nevelte fel gyermekeit

Még mindig nagyon fiatal, mindössze 16 éves volt, amikor feleségül ment Ray Dee Norrishoz, akinek három fiút szült. Az autószerelőként és sofőrként dolgozó férfi nem vetette meg az alkoholt és nem sokat törődött a családdal, majd el is hagyta feleségét is gyermekeit. Wilma a fiaival a kansasi Prairie Village-be költözött és önerőből, mindhármukat tisztességesen felnevelte.

Chuck Norris és édesanyja, Wilma

Chuck Norris és édesanyja, Wilma (Fotó: Facebook/ Chuck Norris)

„Anya egész életében a kitartás és a hit példaképe volt. Ő az utolsó túlélője 11 tagú biológiai családjának. Két férje, egy mostohafia, két unokája és öcsém, Wieland a vietnami háborúban bekövetkezett halálát is átvészelte. Többször megküzdött a rákkal, és nagyjából 30 különböző műtéten esett át különféle egészségügyi problémák miatt – és mégis itt van, hogy meséljen róla” – mondta édesanyjáról a világ legkeményebb embereként is emlegetett Norris.

A színész tavaly májusban, még a 100. születésnapja alkalmából, a WND magazinban nyilvánosan is köszönetet nyilvánított édesanyjának, akit élete hősének tart.

„Édesanyám egész életemben imádkozott értem, jóban és rosszban. Amikor megszülettem, majdnem belehaltam a komplikációkba. Amikor néhány évtizeddel ezelőtt majdnem elvesztettem a lelkemet Hollywoodban, a sikeremért és a megváltásomért imádkozott. Ahogy azért is imádkozott, hogy találjak egy nőt, aki megváltoztatja az életemet, és megtörtént – fogalmazott Norris. – Nagyon hálás vagyok, hogy az anyám vagy, és a testvérem, Aaron is az. Mindig is azok voltunk. Életünk során sok mindenen átmentünk, de még mindig haladunk – egy kicsit rozsdás a szekér, de még fut!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top