nlc.hu
Sztárok

Pataky Attila és Zámbó Jimmy a fegyver-incidens

Pataky Attila: „Láttam már fegyvert előtte, de egy kicsit jéggé dermedt a szívem, amikor Jimmy rám fogta”

Több mint 20 éve történt, amikor Zámbó Jimmy fegyvert tartott Attila fejéhez.

Pataky Attila felelevenítette, mi történt akkor, amikor Zámbó Jimmy a halántékához fogta fegyverét. Egy fellépési sorrend miatt rántott fegyvert Jimmy az EDDA frontemberére 1998-ban, amikor Jimmyvel és Lagzi Lajcsival léptek fel Miskolcon, ahol Pataky Attila szerette volna zárni a szettet. A Királynak viszont ez nem tetszett, és szó szót követve előkerült a fegyver.

Pataky Attila

Pataky Attila (Fotó: Korponai Tamás)

„Láttam már fegyvert előtte, de őszintén megmondom, egy kicsit azért jéggé dermedt a szívem, amikor Jimmy rám fogta. Kérdeztem is tőle, hogy mit gondol, mit csinál és megmondtam neki, hogy aki kardot ránt, az kard által vész el. Ő meg csak folytatta, de a legszörnyűbb az egészben, hogy ha most kérdeznék tőlem, nem tudom, hogy végül melyikünk zárta az aznapi koncertet. Ő vagy én? – mesélte a Borsnak Pataky, aki arról is szót ejtett, szerinte mi volt Jimmynek a legnagyobb hibája. – Úgy gondolom, hogy bármit is szerzett valaha magának, neki valahogy sosem volt elég mindaz, amije volt. Megvolt a legjobb autója, a csodálatos hangja, szerető családja, de ez mintha mit sem számított volna. Én úgy gondolom, hogy aki Királynak hívatja magát, az soha nem lesz igazi király.”

A két legenda nem vált el kifejezetten haragban, de abban megegyeztek, nincs tovább közös útjuk. „Megmondtam neki az incidens és a koncert után, hogy remélem tisztában van azzal, hogy ez most kettőnk életében ennyi volt, és nem több. Lemondtam arról, hogy barátok legyünk, mert mérhetetlenül nevetségesnek tartottam, hogy Miskolcon, az otthonomban fegyvert fogjon rám valaki. Nem volt közöttünk harag, de más utakat választottunk. Ő úgy érzem, egy kicsit túldimenzionálta magát. Tény, csodálatos hangja volt. Tény, nagyon szerették őt, nagyon sokan. Tudom, hogy engem egyébként még tisztelt is a maga módján. Csak valami félresiklott, de nem tudjuk, hogy micsoda, talán még ő sem. Nyugodjon békében, és remélem, a következő életében jóvá tudja majd tenni mindazt, amit itt rosszul csinált. Tény, hogy voltak furcsa dolgai, de – tudom, ez nem mentség – ő ilyen volt.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top