nlc.hu
Sztárok

Jósa Danny 2022-es éve

Jósa Danny: „Kinek nem álma, hogy a magyar himnusz szóljon az olimpián?” – nagy feladatot kapott az Exatlon-sztár

Jósa Dannyt idén egy megtisztelő, ám nagyon felelősségteljes munkával bízták meg.

Jósa Danny nevét áprilisban ismerte meg szélesebb körben az ország, amikor megnyerte az Exatlon Hungary All Star-t. Habár 15 millió forinttal lett gazdagabb és rengeteg jó tapasztalattal, a műsor nem változtatta meg a bmx-es életét, karrierje és magánélete viszont azóta is remekül alakul.

Jósa Danny

Jósa Danny Exatlon All Star

Semmiben nem változott meg az életem. Év közben Amerikában vagyok és bmx-bemutatókat, ifjúsági-iskolai motivációs beszédeket tartok országszerte, télen utazgatok más országokban, más földrészeken, nyáron pedig magyarországi bázissal Európán belül utazgatok versenyről versenyre. Mindezek mellett persze több új baráttal gazdagodtam a műsor óta – mesélte Danny az nlc-nek, aki a győzelem pillanatát is felidézte. –  Fantasztikus érzés volt és még mindig az, de a győzelem pillanatára és az utána levő pár órára nem emlékszem tisztán, mert olyan extázisban voltam. Egy álom vált valóra akkor.

Meglepő módon, Danny azóta sem nyúlt hozzá a nyereményéhez, ugyanis eltette a többi félretett pénze mellé, hogy majd a jövőben befektesse. Amellett, hogy a nyár nagyrészét Magyarországon tölti és bicózik, a barátaival találkozik sokat, az idei évben nem semmi körutakon vettek részt kedvesével, Lillával.

Egészen sokat tudtunk együtt utazni az idén Lillával. Repülővel, autóval és motorral egyaránt. Utazni, látni, tapasztalni, kipróbálni a legjobb dolgok a világon. Európa, Afrika és Amerikában is voltunk sok helyen.

Jósa Danny és párja, Lilla

Jósa Danny és párja, Lilla

Mindeközben a sok év munka a bmx-ben meghozta a gyümölcsét, ugyanis a Magyar Kerékpár Szövetség felkérte, hogy legyen a freestyle bmx-válogatott edzője.

Még most is hihetetlen számomra sokszor, hogy egy ilyen megtisztelő pozícióra kaptam lehetőséget és bizalmat, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség Freestyle Bmx válogatottjának a hivatalos edzője lettem. Nagyon élvezem, de ez nem kis felelősség és nem egyszerű feladat. Nagyon sok minden múlik a rajtam és a munkámon, de ugyanakkor nem tudok elég hálás lenni ezért a hatalmas bizalomért.

Danny azt is elmondta, hogy a 2022-es szezonban négy válogatott versenyzővel járták Európát, voltak Franciaországban, Csehországban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Horvátországban, Spanyolországban és emellett megmérettették magukat Abu Dhabiban is a világbajnokságon. De hogy miért jó Magyarországnak, hogy van freestyle bmx-válogatottja?

Krausz Kristóf, Ujváry Zoltán, Jósa Danny, Ficsór Kornél

BMX válogatott (Fotó: Molnár Mátyás)

Többek között azért, hogy minden versenysportban, mint ahogyan a bmx-ben is meg tudjuk adni a lehetőséget az országunkban született és nevelkedett profi és amatőr szintű sportolóknak azt, hogy magyar színekben versenyezhessenek, fejlődhessenek és képviselhessek büszkén a Magyarországot világszínvonalú versenyeken a saját sportágukban. Legfőképpen, ha a sporága jelen van az olimpiai játékokon. Kinek nem álma, hogy a magyar himnusz szóljon olimpián? A magyar sportolók képesek ugyanolyan világszínvonalú teljesítményre, mint más nemzetek sportolói, és ezt már sokszor bizonyították is. Én szeretnem átadni az utánpótlásnak mindazt a tudást, tapasztalatot, amit én szakmai segítség nélkül, nehezített körülmények között, sok buktatóval, a saját bőrömön tapasztalva szereztem meg, nem beszelve arról, hogy mindenkit ismerek, akik riderként, szervezőként, rendezőként a világ minden táján ott vannak a saját sportágamban, a bmxben.”

Danny az ünnepeket is az államokban töltötte, méghozzá Floridában, és bár itthon is hiába vártuk a havat, ott mégis más, hiszen pálmafák között ünnepelnek, de ez mitsem vesz el a karácsonyi hangulatból.

A lehető legtradicionálisabb módon ünnepeltünk: család, karácsonyfa, közös étkezések, ajándékozások, minden, ami az ünnephez tartozik, csak mindez Floridában és kisebb körben. Floridában vicces, hogy rövidnadrágban megyünk fenyőfát vásárolni és nyitott ajtó, vagy éppen a meleg miatt légkondicionáló mellett énekeljük a Mennyből az angyalt. Nekem hiányoznak a gyerekkori magyarországi havas karácsonyok, amikor vártuk a Jézuskát az öcsémmel, amikor még a nagyszüleim is éltek és délutánonként a domboldalon szánkóztunk. Aztán jöttek a rokonok és sokan ültünk az asztalnál. Anyukám és nagymama finom karácsonyi főztjét ettük és minden olyan kerek volt. Mint valóban a szeretet ünnepe.”

Az Exatlon-sztárjának a 2023 is a rengeteg munkáról és utazásról fog szólni, ugyanis nem csak edzőként vesz részt a mai napig a bmx-világában, hanem bemutatókat is tart. A sok munka mellett viszont már gondolkozott azon, milyen műsor lenne, amibe szívesen szerepelne, és nem csak egyedül.

Az Ázsia Expressz-be szó nélkül azonnal indulnék. De nyitott vagyok akár más funky műsorokra is, egyedül vagy párban, de csak olyanba, ami a valódi teljesítményről szól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top