nlc.hu
Sztárok

Nyerges Izabella átesett a melleltávolító műtéten

Túl van a műtéten a Retro Rádió mellrákkal küzdő műsorvezetője, Nyerges Izabella

Nyerges Izabellának már nem kell parókát hordania, szépen visszanőtt a haja a kezelések után, most pedig a melleltávolító műtéten is átesett.

Nyerges Izabella, a Retro Rádió műsorvezetője 2021. decemberében kapta meg a sokkoló diagnózist, azaz, hogy meg kell küzdenie a mellrákkal. Mostanra tizenhat kemoterápiás kezelésen van túl, 2022. november végén pedig az életmentő műtétet is elvégezték rajta az orvosok.

Testileg és lelkileg is komoly erőpróbát jelentett neki a beavatkozás, ennek ellenére töretlen optimizmussal tekint a jövőbe. A Blikknek azt mesélte, hogy az operáció sokkal keményebb volt, mint ahogy elképzelte, és a műtét utáni lábadozása is hosszabbra nyúlt. Erős fájdalmak gyötörték, még ahhoz is segítségre volt szüksége, hogy fel tudjon ülni az ágyban. Kórházban ugyan csak néhány napot töltött, otthon azonban heteken át tartott a regenerálódás. „A varratokat még most sem tudták kiszedni, ezért hetente járok az onkológiára kötözésre” – mesélte a rádiós a lapnak.

Nyerges Izabella

Fotó: Retro Rádió

Iza arról is beszámolt, hogy napról-napra jobban érzi magát, naponta többször gyógytornázik, a varratszedést követően pedig komoly rehabilitációs folyamat veszi majd kezdetét. A nehezebb pillanatokban azzal tartotta magában a lelket, hogy ez csak egy átmeneti állapot, amin a gyógyulás érdekében túl kell lennie. A vizsgálatok során biztató híreket kapott, úgy tűnik ugyanis, hogy nincsenek rákos sejtek a szervezetében.

„Nagyon boldog voltam, ez volt életem legszebb karácsonyi ajándéka. Már parókát sem kell hordanom, elkezdett visszanőni a hajam, amit nagyon jó érzés látni és megfogni” – mondta meghatottan a rádiós, akire 3-4 hónap múlva még vár egy helyreállító műtét is.

Izabella a kollégáinak és a hallgatóknak is nagyon hálás, úgy érzi, nekik is nagy szerepük van abban, hogy a dolgok jól alakulnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top