nlc.hu
Sztárok

Akkor és most: Váratlan utazás

Ennyit változtak 26 év alatt a Váratlan utazás szereplői

26 év telt el a befejezés óta, ám a Váratlan utazás, első magyar sugárzása óta is töretlen népszerűségnek örvend.

Egy szülinap mindig jó apropó arra, hogy az ember kicsit nosztalgiázzon, és mi is ezt tesszük annak kapcsán, hogy Sarah Polley ma ünnepli a 44. születésnapját. A színésznőt gyerekként ismertük meg a Váratlan utazásban Sara Stanley-ként, akit az édesapja (Robert Collins) Avonlea-ba küldött, miután jogi ügybe keveredett, így a kislány kénytelen volt az első ránézésre pokróc, de valójában hatalmas szívű nagynénje, Hetty néni (Jackie Burroughs) otthonába költözni. A sorozat hét évadon keresztül futott, igazi kultusz nőtt ki körülötte, a világsztárok is azon versenyeztek, hogy legalább egy-egy rész erejéig feltűnjenek a képernyőn – néhányuknak sikerült is belecsöppenniük a századfordulós világba. 

Polley-nak nemcsak a sorozatban, hanem a valóságban is szembe kellett néznie az édesanyja elvesztésével, alig 11 éves volt, amikor a nő rákban elhunyt. Ezt követően sem volt könnyű élete, a testvérei kirekesztették és az apjától sem kapott törődést vagy szeretet – mint utólag kiderült azért, mert valójában nem is ő volt a vérszerinti apja. Polley 15 évesen elköltözött otthonról és az iskolát is abbahagyta, segítséget egyedül az Ontario Coalition Against Poverty nevű szervezettől kapott, aminek a mai napig aktív tagja. Ők voltak mellette akkor is, amikor gerincferdülése miatt műteni kellett és egy évet ágyban töltött. 18 éves volt, amikor kiderült, hogy az édesanyjának viszonya volt Harry Gulkin producerrel, ekkor derült fény arra is, miért taszította ki a családja. A színésznő egyébként még azelőtt távozott a sorozatból, mielőtt 1996-ban véget ért volna (nálunk egy évre rá vetítették le széria záróepizódját), így az ötödik évad után a cselekmény a King család gyerekeire koncentrált elsősorban, akik közben maguk is felnőttek, így a történet is velük együtt alakult.

Annak ellenére, hogy egy letűnt időben játszódik, nálunk továbbra is népszerű, mindig van egy-egy csatorna, aki újra műsorra tűzi. Lássuk, mennyit változtak a szereplők közel három évtized alatt!

Sarah Polley, a Váratlan utazás Sara Stanley-je
Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top