nlc.hu
Sztárok

Bella Ramsey nembináris

Nembinárisnak és genderfluidnak vallotta magát Bella Ramsey, a Trónok harca színésze

A színész csak ember akar lenni, címkézések nélkül.

A Trónok Harcából megismert Bella Ramsey nembinárisnak és genderfluidnak vallja magát – írja a SkyNews nyomán a Telex. 

Ramsey egy a New York Timesnak adott interjúban beszélt arról, hogy mindig is voltak problémái saját identitásával. Ramsey úgy fogalmazott, hogy mindig is izgalmasabbnak találta azt a gondolatot, ha valaki nem nőként, hanem férfiként hivatkozik rá.

A színész az Elle-nek is nyilatkozott saját identitásával kapcsolatos kétségeiről, végezetül azonban arra jött rá, hogy ő „csak egy ember” mindenféle kategóriák és címkézések nélkül. A színész azt mondta, nem szereti a nemi hovatartozását behatárolni, de az különösebben nem érdekli, ha nőként vagy férfiként hivatkoznak rá.

A 2003-as születésű Ramsey 11 éves kora óta dolgozik színészként. Lyanna Mormontot, a Mormont-ház úrnőjét játszotta a nagysikerű sorozatban.

A nembináris vagy régebbi elnevezése szerint genderqueer identitás a transznemű spektrumon helyezkedik el: azok az emberek sorolhatók ebbe a kategóriába, akik sem nőként, sem férfiként, de még nőből férfiként vagy férfiból nőként sem definiálják magukat. A “nemi identitások között mozgó” embereket tartják genderfluidnak.

 

Bella Ramsey

Fotó: FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top