Kaphat halasztást Lajcsi a betegsége miatt a börtönbe vonulásra? Válaszolt az ügyvéd

Á.K. | 2023. Január 27.
Galambos Lajost épp egy magánkórházban vizsgálják, és az eredményei eddig nem túl biztatók. Vajon a megromlott egészségügyi állapotával kérhet halasztást a börtönbe vonulásra? Az ügyvédje adott választ.

Ahogy azt mi is megírtuk, Galambos Lajost egy ideje fulladásos rohamok gyötrik, az elmúlt évek történései megviselték őt lelkileg, és ezek a problémák most már testi panaszokban is kiütköznek. Többek között fulladásos rohamok kínozzák, és mivel szeretné kezeltetni a problémát, bevonult egy magánkórházba, hogy kivizsgálják, mi lehet a baj. Az eddigi eredmények Lajcsi nyilatkozatai szerint nem a legjobbak, így nyilván adódik a kérdés, hogy halasztható-e erre hivatkozva a híresség börtönbe vonulása. Erre az ügyvédje, Gerencsér András reagált a Bors megkeresésére.

Galambos Lajos egy 2021-es sajtóesemény vendégeként (Fotó: Profimédia)

Az ügyvéd szerint halasztásra aligha kerül sor, mert két évet meghaladó szabadságvesztés esetén csak nagyon alapos indokkal adnak halasztást a bevonulás tekintetében. A halasztásra lehet indok intézetek keretein belül nem kezelhető betegség vagy családi ok, de előbbi esetben egyáltalán nem elég a kezelőorvos véleménye, igazságügyi orvosszakértőt rendelnek ki az elítélthez, és az ő dolga eldönteni, hogy a halasztási kérelem valóban indokolt-e. Mivel a börtönkórházakban a betegségek elég széles spektrumát le tudják fedni és a legtöbb betegséget hatékonyan tudják kezelni, ezért a halasztás csak nagyon ritkán jön össze. A kérelem beadása pedig az ügyvéd szerint önmagában nem halasztó hatályú, viszont a halasztási kérelmek ügyében általában gyorsan döntenek.

Exit mobile version