nlc.hu
Sztárok

Új sorozat érkezik Can Yaman főszereplésével

Új sorozat érkezik mindenki kedvenc török színésze, Can Yaman főszereplésével

Mostanra bizton állíthatjuk, hogy Can Yaman az egyik legkarizmatikusabb török színész.

Can Yaman népszerűsége – elképesztő karrierjének köszönhetően – túlnőtt szülőhazáján, és mára nemzetközileg ismert sztárrá vált, akit 10 millióan követnek Instagramon a világ szinte minden tájáról. Összeállításunkból most megismerheted a sorozatok világának legújabb csillagát.

Családi háttere

Yaman 1989-ben, Isztambulban született, egyedüli gyermekként. Bár 5 éves korában szülei elváltak, mindkettőjükkel tartotta a kapcsolatot – édesanyjánál nevelkedett, míg apját hétvégente látogatta meg. Érdekesség, hogy apai nagyszülei révén még albán gyökerekkel is rendelkezik, nagybátyja, Fuat Yaman, pedig híres török futballedző és korábbi játékos.

Tanulás terén is mindig az élvonalban járt

Általános iskolai és gimnáziumi éveit az isztambuli Bilfenben kezdte, majd a neves magániskolában, a Liceo Italiano di Istanbulban folytatta, ahol – az oktatási intézmény fennállása óta – a legjobb diákként és a legmagasabb osztályzattal végzett. Ha pedig mindez nem lenne elég lenyűgöző, a színész négy nyelven beszél: törökül, angolul, olaszul és németül.

A továbbtanulást illetően édesapja kívánságára jelentkezett a jogi karra, amelyet szintén sikeresen abszolvált. Mindezek után ügyvédként kezdett dolgozni, később pedig  barátaival megalapította saját irodáját, amely azóta is igen prosperálóan működik. Annak érdekében, hogy megtanuljon tökéletesen  beszélni és érvelni a bíróságon, színészképzésre járt, melynek során hamar kedvet kapott az új szakmához.

Can Yaman

Fotó: AXN

Gyorsan felívelő karrier

Can Yaman 2014-ben csillogtatta meg először színészi tudását egy török sorozat mellékszereplőjeként, majd az azt követő 5 év mindegyikében kapott egy-egy hazai főszerepet. A sorozatok közül kettő számos nemzetközi elismerést és díjat hozott számára, többek között jelölték az Arany Murexre, valamint Arany Pillangó Díjat kapott az egyik alakításáért.

Az igazi áttörés azonban ezután következett, 2021-ben ugyanis Olaszországba költözött, hogy felvegyék a mostanra nagy sikernek örvendő sorozat, a Viola 1. évadát. Yaman egy felügyelőt alakít, aki egy gyönyörű újságírónak segít bűnügyek tudósításában, és bár ellentétes személyiségük miatt eleinte nehézségekbe ütköznek, idővel megtanulnak hatékonyan együttműködni.

A rendezők és a producerek ráadásul annyira meg vannak elégedve vele, hogy azóta két nagyobb volumenű alkotás forgatására  is felkérték. Ami pedig hab a tortán, hogy az egyiket éppen hazánkban készítik.

Sokoldalú tehetség

Nagybátyjának köszönhetően Yaman imád sportolni, kedvence pedig nem más, mint a kosárlabda, amit fiatalabb korában versenyszerűen űzött. Sőt olyannyira jól, hogy több bajnoki címet és egy ösztöndíjprogramot is bezsebelt érte.

Másik nagy szenvedélye a főzés. Egyik kedvenc ételét, a töltött szőlőlevelet annyira jól tudja elkészíteni, hogy aki megkóstolja, az biztosan megnyalja mind a tíz ujját.

Az AXN-en február elsejétől minden szerdán 21 órakor látható az elbűvölő újságíró és a jóképű felügyelő izgalmas kalandja, a Viola 1. évadában, hazánkban először.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top