nlc.hu
Sztárok

Sebestyén Balázsék a transznemű műkorcsolyázó, Minna-Maaria Antikainen szerepléséről

Sebestyén Balázsék kiakadtak egy transznemű műkorcsolyázó szereplésén

Megosztó véleményt fogalmaztak meg Sebestyén Balázsék a finn műkorcsolyázóról, Minna-Maaria Antikainenről.
Sebestyén Balázs

Egy transznemű műkorcsolyázó szereplését tárgyalták ki Sebestyén Balázsék a Rádió1 február 2-i reggeli műsorában, de a véleményük sokaknál kicsapta a biztosítékot – vette észre a műsort a 444.hu.

A rádiós Rákóczi Ferenccel és Vadon Jánossal nagy röhögések közepette beszélte ki a finn Minna-Maaria Antikainent, aki 43 évesen döntött úgy, hogy nőként folytatja az életét. Nemrégiben a műkorcsolya Európa-bajnokság nyitóünnepségén lépett fel a sokszínűség, az egyenlőség és a befogadás jegyében, fellépésével végül azért került be a hírekbe, mert elesett, és nehezen tudott felállni a jégről.

„Nem a transzokkal van a baj, és ez nagyon könnyű ideológia, hogy te transzfób vagy. Nem, nem vagyok transzfób. Csak nem vagy odavaló. Nem kell neked ott csúszni, nem érdekel, hogy mi akartál lenni, ez a személyes drámád, a személyes történeted, annak operáltatod magad, aminek akarod. Ha te vizsla akarsz lenni, nyalogassál vadászházat, csak én ne kelljen, hogy téged vizslának szólítsalak. Ne várd el tőlem. Csak nekem ne kelljen veled vizslaként viselkednem”

– mondta a műsorban Sebestyén Balázs.

Szerinte a finn műkorcsolya-szövetség csak azért engedte neki a fellépést, nehogy transzfóbnak tűnjenek.

„Szóval, hogy hol tart ez az egész gyerekek. Hogy itt a szervezők nem mondják azt, hogy nem csúszol. Mert lefekszenek az ideológiának, és azt mondják, hogy neki csúszni kell. Átoperáltatta magát, transzfóbok leszünk, semmi köze a korcsolyához, neki az az álma, hogy ő jéghercegnő legyen. Nem tudsz korcsolyázni, de csússzál, mert te egy ideológiát képviselsz, neked csúsznod kell. Nem kell csúsznia! (…) De miért nem merünk nemet mondani? Ha egy társadalom lehetőséget biztosít arra, hogy fogyatékkal élők, hogy csússzanak egyet, elrúgjanak egy kezdőrúgást, az szép. Üzenete van, társadalmi értéke van, valamire felhívod a figyelmet.”

Sebestyén Balázs a műsorban többször elmondta, hogy nem transzfób, ugyanakkor olyanokat mondott, hogy „a férfi elcsúszta a jéghercegnő című betétdalát”, vagy „43 évesen döntött úgy, hogy elég a kukiból, jöjjön a nuni”. Továbbá sértő megjegyzéseket tett Antikainen kinézetére és testalkatára, amin társai gúnyosan nevettek.

Nem is olyan régen történt, hogy Sebestyén Balázs és Vadon Jani botrányosan viselkedett a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorában. A két műsorvezető élő adásban alázta az általuk csak Pedrónak nevezett kolumbiai srácot, ami miatt a hatóság is vizsgálatot indított. 

(Kiemelt kép: RTL)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top