nlc.hu
Sztárok

Lionel Messi adománya

Lionel Messi 1,3 milliárd forintot adományozott a földrengés áldozatainak

Messi 2010 óta a UNICEF jószolgálati nagykövete, nem most segít először.

Lionel Messi nyert hét aranylabdát, egy világbajnoki címet és most még ember tiszteletét vívja ki. Az argentin labdarúgó futballsztár ugyanis 3,5 millió eurót (1,3 milliárd forint) adományozott a törökországi és szíriai földrengések áldozatainak megsegítésére – adta hírül a török média.

Az argentin Lionel Messi, miután 11-esbõl megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Hollandia-Argentína mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én

Loszaíl, 2022. december 9.
Az argentin Lionel Messi, miután 11-esbõl megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében játszott Hollandia-Argentína mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én.
MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Nem áll tőle távol a segítés, a Paris Saint-Germain világbajnok labdarúgója már 2010 óta az ENSZ Gyermekalapja, a UNICEF jószolgálati nagykövete, hosszú ideje jelentős szerepet vállal humanitárius akciók közreműködőjeként is.
    
A 35 éves játékos decemberben a katari vb-n vezette világbajnoki címig Argentína nemzeti együttesét. A klubszinten csapata egyik legfontosabb tagjának számító Messi a hétvégi bajnokit sérülés miatt kihagyta, de a francia gárdánál abban bíznak, hogy kedden pályára léphet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, amikor a PSG a Bayern Münchent fogadja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top