nlc.hu
Sztárok

Csákányi Eszter fiatalon

43 évvel ezelőtti fotó Csákányi Eszterről

Ritkán látott fotóra bukkantunk Csákányi Eszter fiatalkorából.

Két kerek évfordulót is ünnepel ebben az évben a Kossuth- és Jászai Mari díjas, érdemes művész Csákányi Eszter: júniusban tölti be a 70. életévét, és 50 éve lesz annak, hogy végzett Nemzeti Színház Stúdiójában. Pályája során tagja volt a kaposvári Csiky Gergely Színház, a budapesti Katona József Színház, illetve a Krétakör Színház társulatának is, később szabadúszóként számos további teátrum színpadán megfordult, jelenleg pedig az Örkény Színház művésze. Jelentős színházi szerepek tucatjaiban brillírozott az elmúlt fél évszázadban, de számos filmben és televíziós produkcióban is láthattuk. Legutóbb A Király című sorozatban tűnt fel, melyben Zámbó Jimmy rajongóból lett barátját, Hulé Évát alakította. 

Csákányi Eszter és Schell Judit

Csákányi Eszter és Schell Judit a Király című sorozatban (Fotó: RTL+ / Sajtóklub)

„Éva különös karakter volt; mint egy árnyék, úgy követte Jimmyt, folyamatosan tapadt rá, és nem sok jóindulat volt benne. (…) Mindenféle ügyeket intézett Jimmy számára. (…) Mindeközben mérgezte a család életét a csendes megjegyzéseivel” – nyilatkozta nemrégiben Hulé Éváról a színésznő a Blikknek.

A színésznő ebben a szerepben is bizonyította, hogy igazi átváltozóművész, de az volt már pályája elején is. Az alábbi fotó például 1980-ból való: az akkor 27 éves Csákányi Eszter a kaposvári Csiky Gergely Színház Kabaré című előadásában alakította Sally Bowles szerepét, vagyis azt a karaktert, melyet a musical 1972-es filmváltozatában az Oscar-díjas Liza Minnelli tett ikonikussá. 

Csákányi Eszter Sally Bowles szerepében

Csákányi Eszter Sally Bowles szerepében 1980-ban, a kaposvári Csiky Gergely Színházban (Fotó:
MTI/Ilovszky Béla)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top