nlc.hu
Sztárok

A 40 éves Emily Blunt családja

Emily Blunt, egy angol szupersztár Hollywoodban, akit imád a férje

Ha botránykönyvet akarna írni valaki a ma 40 éves angol színésznőről, akkor az bizony tele lenne üres lapokkal. Emily Blunt az a színésznő, aki elég sok főszerepet bezsebelt már, miközben a botrányok elkerülik. Férje pedig úgy áradozik róla, hogy arra már nincsenek szavak.

A londoni születésű színésznő nyert már Golden Globe-díjat és jelölték BAFTA-díjra is, 2020-ban pedig a világ legjobban fizetett színésznője lett. De mégis, ki ismeri igazán az életét? Blunt édesanyja is színészkedett, apja pedig ügyvéd volt, de családjában akadt katonai vezető és parlamenti képviselő is. Hinnéd vagy sem, maga Emily különös módon került kapcsolatba a színészkedéssel: mivel kamaszkorában dadogni kezdett, egy tanítója a színjátszással segített neki kezelni azt. Ez annyira jól sikerült, hogy 16 évesen már kifejezetten ezen a területen folytatta a tanulmányait, ahogyan később a főiskolán is.

A kritikák királynője

Már rögtön a 2001-es színpadi debütálásakor hatalmas sikert ért el a kritikusok körében, munkássága első 4 évében szinte minden színházi alakítása után szuperlatívuszokban írtak róla a lapok. Bár nem a 2005-ös Gideon lánya című film volt az első filmes munkája, mégis ez hozta számára az első nagyobb sikert, mivel 2007-ben Golden Globe-díjat nyert az alakításért. A díjat az előbb említett filmnek, a világhírnevet viszont egy következő mozinak, Az ördög Pradát viselnek köszönheti. Innentől kezdve viszont már nem a színpadé, sokkal inkább a filmeké lett a főszerep az életében. 2009-ben Viktória királynő bőrébe bújt Az ifjú Viktória című moziban, aminek producere maga Sarah, yorki hercegné, a néhai II. Erzsébet menye. Blunt ezzel a szereppel már a harmadik Golden Globe-jelölést írhatta be az önéletrajzába, pedig mindössze 27 éves volt. Természetesen az ő munkái között is voltak nagy baklövések, ám vele kapcsolatban még ezeket is mintha elfelejtenék a nézők és a kritikusok. Áradoztak róla a 2011-es Sorsügynökség, a 2014-es A holnap határa, vagy éppen A lány a vonaton kapcsán. A Paula Hawkins könyvéből készült filmnek sokan felrótták, hogy alulmúlta az elvárásokat, ám Blunt tehetségét ezzel együtt is kiemelték. Néhány évvel később pedig újabb rangos jelöléseket zsebelhetett be a Mary Poppins visszatérben nyújtott alakításáért. El is érkeztünk 2018-hoz, amikor elkészült az első Hang nélkül mozi, amit a férjével együtt készített…

Emily Blunt
Megnézem
Összes kép (6)

De ugorjunk most kicsit vissza az időben. Emily Blunt 22 éves volt, amikor egy ausztrál díjátadón megismerkedett Michael Bublé kanadai énekessel. Mindkettőjük karrierje ekkortájt kezdett igazán beindulni, ám – ellentétben sok párral – ők nem akarták feladni a kapcsolatukat azért, hogy a munkájukra koncentráljanak. Úgy gondolták, hogy sikeresen tudják a munkát és a magánéletet összehangolni, és Vancouverben vásárolták meg a közös otthonukat. A szerelem azonban csak három évig tartott, 2008-ban már eladó tábla került a közös ház ajtajára.

Michael Buble és Emily Blunt

Michael Buble és Emily Blunt Az ördög Pradát visel New York-i premierjén, 2006-ban (Fotó: Evan Agostini/Getty Images)

Aniston exe hozta össze őket

Még ebben az évben megismerkedett John Krasinski amerikai színésszel, aki akkor az elképesztően sikeres The Office sorozat egyik főszereplője volt. „Nem kerestem akkoriban kapcsolatot, de aztán találkoztam Emilyvel. Emlékszem, hogy nagyon ideges voltam, azt éreztem, hogy bele fogok szeretni ebbe a lányba” – mesélte később egy tévéműsorban Krasinski. Érdekesség, hogy kettejüket az a Justin Theroux  „hozta össze”, aki később Jennifer Aniston második férje lett. Kevesebb, mint egy évvel azután, hogy megtörtént az első randi, a színész gyűrűt hozott a szerelme ujjára, majd 2010 nyarán Olaszországban, George Clooney birtokán kimondták a boldogító igent.

A kapcsolatukról csak az esküvőt követően kezdtek nyilatkozni. Ekkor derült ki az is, hogy Krasinski – állítása szerint – hetvenszer nézte meg Az ördög Pradát viselt. „Még szerencse, hogy Emily azt követően is velem maradt, hogy ezt elmondtam neki az egyik randink alatt” – jegyezte meg a Glamournak adott interjúban. Sokkal komolyabban beszélt a házasságukról a színésznő 2013-ban. „A Johnnal való találkozás valóban megváltoztatta az életemet. Amikor érzem a támogatást, legyőzhetetlennek érzem magam. Tudom, hogy ott van mögöttem valaki, aki számára akkor is fontos vagyok, ha rosszabb napjaim vannak” – mondta Blunt.

Az első gyermekáldásra sem kellett sokat várni: a New Yorkban élő házaspár első lánya 2014-ben jött a világra és a Hazel nevet kapta. Szeretnénk mi botrányokról írni, de ők ketten tényleg nagyon cukik! 2015-ben például Emily-díjat nyert a Critics’ Choice Movie Awards  gálán, amikor pedig felment a színpadra átvenni a szobrocskát, a háttérben várakozó férje odaszaladt hozzá és megölelte.

Gyakran kérdezgetik őket, hogy jó-jó, de (mivel még együtt is dolgoznak) hogyan lehet köztük ekkora összhang? „Szerintem tényleg csak szerencsénk van” – mondta a People magazinnak a színész. „Minden nap olyan vicces és olykor vad, mint az első együtt töltött napunk. De persze sok dologban változott az életünk, miután az első lányunk világra jött. Minden közhely a felelősségről, a szeretetről az érzelmekről, amelyeket mondani szoktak a szülővé válás kapcsán, az igaz” – tette hozzá. 2016-ban tovább bővült a családjuk, amikor megszületett második lányuk, Violet.

2018-ban aztán bemutatták első közös filmjüket, a Hang nélkült, melynek Blunt és Krasinski voltak a főszereplői, és az utóbbi a rendezője. „Emlékszem, amikor a vágószobában John megmutatott egy rövid részletet a végső változatból. Az a jelenet volt, amikor az alagsort elönti a víz. Ránéztem a férjemre és azt mondtam neki, John, ez nagyon klassz lesz. Tudja, hogy brit vagyok, és mi nem szoktunk túlságosan lelkesedni, hacsak nem gondoljuk komolyan, szóval azt hiszem, tudta, hogy komolyan gondolom minden szavam” – mondta férje filmjéről a Deadline-nak Blunt. Krasinski sem fukarkodott a dicséretekkel. Ő úgy fogalmazott, hogy most először dolgozott együtt a nejével, és szerinte „megváltozik a levegő a szobában”, amikor Blunt játszani kezd. „Olyan őszinte, olyan tiszta és olyan erős nő. És nem is kell próbálkozni, hogy ráérezzen egy karakterre… ”

Ahogy ezek egymásra néznek… Csekkoljátok csak!

Emily Blunt és John Krasinski
Megnézem
Összes kép (5)

Mielőtt a filmet bemutatták, a férfi viccesen úgy fogalmazott a People magazinnak, hogy ha elbukik a mozi, szépen bejelenthetnék a válásukat is. Nos, természetesen erre nem került sor. Nemcsak a Hang nélkül lett hatalmas siker, de egy későbbi interjúban Krasinski azt mondta, hogy még jobb lett a házasságuk, miután megcsinálták a filmet. „Olyan szinten bízunk egymásban, amit sokan talán elképzelni sem tudnak” – magyarázta.

„A világon sehol nem lennék Emily nélkül”

Blunt és Krasinski éppen a Covid-járvány kezdetén ünnepelték a 10. házassági évfordulójukat. „A világjárvány idején a lányaink közelében lenni valóságos kegyelem volt. Minden napba örömöt csempésztek pusztán azzal, hogy boldogan és felszabadultan ugráltak a kertben. Mi pedig a férjemmel mindent megtettünk, hogy csak keveset érezzenek a körülöttünk zajló eseményekből, és hogy tudják: mi itt vagyunk, mint egy biztos pont az életükben” – mondta. A Hang nélkül második részét 2021-ben, egy évvel a Covid kitörése után mutatták be. „Amikor elkezdtük készíteni a filmet, az volt az egyik fő üzenet ötletünk, hogy mindannyiunknak szüksége van egy szomszédra. Szürreális, hogy itt a Covid közepén ez még nagyobb hangsúlyt kapott” – mondta Blunt Jimmy Kimmel műsorában.

Mivel a gyermekeik még csak 9 és 7 évesek, a szüleik nem engedték meg nekik, hogy olyan filmet nézzenek, amelyekben ők szerepelnek. Ez azonban megváltozott tavaly, amikor apjuk Supermannek kölcsönözte a hangját a DC Szuperállatok ligája animációs filmben. „Imádták a filmet. Azt hiszem, egészen eddig nem igazán hitték el, hogy apu és anyu a filmiparban dolgozik, mert nem láttak tőlünk filmeket” – mesélte Krasinski.

És hinnéd vagy sem, de ezek az idilli családi filmbe illő sztorik még a végtelenségig sorolhatók. Például Blunt nem dobta ki azt a nem túlságosan szép, királykék bársony blézert, amit akkor viselt, amikor először randizott a későbbi férjével. És, hogy mivel hálálja meg ezt Krasinski? Hát ilyen mondatokkal: „A világon sehol nem lennék Emily nélkül. Mindig arra ösztönöz, hogy jobb legyek apaként, színészként, rendezőként, férjként…”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top