nlc.hu
Sztárok

Így emlékszik a Prima Primissima díja elhagyására Hadas Krisztina

Hadas Kriszta felidézte, milyen volt elhagyni a Prima Primissima díjat

A díjnyertes dokumentumfilm-készítő annyira örült a díjnak, hogy szinte el sem akarta hinni, mekkora elismerésben részesítette a közönség. Az örömmámor közepette egy rövid időre nyoma is veszett a díjnak.

Több díjjal is elismerték már Hadas Krisztina munkásságát, aki újságíró, televíziós szerkesztő, egyetemi tanár és díjnyertes dokumentumfilm-készítő is. Hadas Krisztina szakmai alázata példaértékű, bár többször kérlelték, legyen műsorvezető, ő „nem“-et mondott.

Hadas Kriszta

Hadas Kriszta (Fotó: Olajos Piroska)

Többek között Friderikusz Sándor is azt ajánlotta, hogy legyek képernyős. Mégis nemet mondtam, egyrészt azért, mert nézek tükörbe. Tudom, hogy nem feleltem meg vizuálisan az akkori nézői elvárásoknak. Ezzel nekem nincs semmi bajom, de van önkritikám. Másrészt nem szerettem volna, ha képernyősként lejár majd az időm és kidobnak. Nem akartam mindig arra figyelni, hogy hogyan nézek ki, meddig vagyok friss és ropogós. Inkább tartalmat szerettem volna gyártani, olyan szakmát űzni, amivel 30-50 év múlva is foglalkozhatok. Úgy néz ki, hogy jól döntöttem” – árulta el Hadas Krisztina, akinek munkásságát tavaly egy újabb díjjal ismerték el. A díj átvételét követően azonban el is hagyta azt egy rövid időre.

Szinte fel se tudtam fogni, hogy a közönségtől megkaptam a Prima Primissima díjat, hálás vagyok nekik. Amikor átvettem a díjat, a lányom is elkísért és mivel egyikünk se túl jó a fogadásokon a „small talk”-ban, és egész nap alig ettem, jobbnak láttuk, ha elindulunk haza. A kocsiban Sári lányom át is cserélte a maga ssarkú cipőjét tornacipőre, a díjat pedig letette addig a földre. Majd elindultunk haza és csak már amikor otthon koccintottunk, jöttünk rá, hogy a díj nincs meg. Szerencsére az én őrangyal barátnőm pont arra járt és megtalálta az egyébként névre szóló díjat. Így két nappal később már nálam volt újra. Azóta békében pihen a könyvespolcon” – mondta a 95.8 Sláger FM Hétköznapi példaképek, nem hétköznapi történetei című műsorában Kende-Hofherr Krisztinának Hadas Krisztina.

A teljes beszélgetés ITT visszahallgatható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top