nlc.hu
Sztárok

Szirtes Dávid nehéz gyerekkora

Szirtes Dávid: „Kiskamaszként magam kezdeményeztem, hogy nevelőszülőkhöz kerüljek”

Az nlc-n debütál Szirtes Dávid videoklipje és a hozzá tartozó dal, amelyben őszintén vall nehéz gyerekkoráról.

Szirtes Dávid néhány éve még csak az álmaiban énekelt egy elképzelt közönségnek, azóta viszont nagyot fordult a világ számára. A fiatal énekes hamarosan A Dal 2023 dalválasztó műsorában ismert és szintén feltörekvő pályatársaival egy mezőnyben száll versenybe a „Az Év Dala 2023” címért.

„Picit még most is felfoghatatlan számomra, hogy az első dalommal máris ilyen lehetőséget kaphatok. Pár éve még csak az álmaimban képzeltem el, hogy egy közönség előtt állok” – jegyzi meg a mindössze 21 énekes, aki nehéz gyerekkorból érkezve áll milliók elé és igyekszik valóra váltani a gyermeki vágyait.

Szirtes Dávid

Fotó: Miskolczi Milán

„Ma hátrányból indulni és ezt kommunikálni nagyon megosztó is lehet, emiatt én mindig igyekeztem megtartani magamnak a sztorim. A bemutatkozó dalom azonban megkívánja, hogy aki hallgatja, tudja, ki van a dal mögött, mert az utamon nincs mit szégyellni, nem is vagyok ezzel egyedül sajnos. Egyéves voltam, amikor édesapám elhagyta a családunkat, édesanyám pedig nem tudta azokat a körülményeket biztosítani, amik szükségesek lettek volna egy kisgyerek számára. Hosszú évekig a nagymamámnál éltem, ő nevelt, akinek a halála után ismét édesanyámhoz kerültem. A körülmények azonban a korábbiakhoz képest nem változtak, inkább romlottak. Kiskamaszként magam kezdeményeztem, hogy nevelőszülőkhöz kerüljek. Ez így is lett. Ők is szeretetben neveltek, de nem támogatták a zenei utamat, inkább igyekeztek eltántorítani tőle. Én azonban végig kapaszkodtam a zenébe és a rögös úton is kitartottam az álmomért” – jegyzi meg az énekes, aki most dalával a sorstársainak kíván reményt adni.

„Örülök, hogy 21 évesen más hasonló helyzetben lévő fiataloknak üzenhetek majd A Dal színpadáról. Ma már nem bánom, hogy nem volt könnyű az út idáig, mert ahogy a dalom refrénje is szól; »Minden úgy volt jó, ahogy…«  és ezek tettek azzá, aki ma vagyok” – mondja az énekes.

Dávid bemutatkozó – Az igazi történeted című – dalának klipjét nálunk láthatod először: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top