nlc.hu
Sztárok

Galambos Lajos visszaküldi az állami kitüntetéseit

Galambos Lajos visszaküldi az állami kitüntetéseit Novák Katalinnak

Lajcsi elkeseredettségében úgy döntött, minden kitüntetését, címét és díját visszaadja.
Galambos Lajos

Mint arról beszámoltunk, a bíróság elutasította a jogerősen 3 év 6 havi börtönbüntetésre ítélt Galambos Lajos kérelmét, amellyel a zenész a börtönbe vonulását szerette volna elhalasztani. A döntés ellen a trombitás és ügyvédje fellebbezett ugyan, ám ez nem halasztó hatályú, így bármikor megérkezhet a behívó Lajcsihoz.

A mulatós zenészt nagyon megviselte az ügy, és továbbra is ártatlanságát hangoztatja. Elkeseredettségében úgy döntött, minden kitüntetését, címét és díját visszaadja. A két legnagyobb elismerésével kezdi, visszaküldi a köztársasági elnöki hivatalhoz a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét és Lovagkeresztjét – írja a Blikk.

„Abban a reményben szolgáltatom vissza ezeket a kitüntetéseket, hogy be tudom bizonyítani az igazamat, hiszen a bíróságon kívül senki sem állította, hogy áramot vagy vizet loptam volna, egyetlen tanú sem! Március 15-én, eme jeles napon döntöttem úgy, visszaadok mindent, de őszintén bízom abban, hogy az ügyem lezárta után ezek visszajutnak majd hozzám. Merthogy én ugyanaz a Galambos Lajos vagyok, aki 2001 augusztusában Mádl Ferenctől és Orbán Viktortól, 2006 márciusában pedig Sólyom Lászlótól és Gyurcsány Ferenctől átvehettem ezeket a kitüntetéseket” – mondta a lapnak Galambos Lajos.

Ez pedig egy részlet a Novák Katalinnak küldött levélből:

„Az elmúlt közel 8 évben számos meghurcolás és megpróbáltatás ért, amelyet nehezen dolgozok fel és jelentősen megviselte egészségi állapotomat is. A velem kapcsolatos jogerős bírósági döntéssel, amely elmarasztal, vitatkozni nem tudok, de számomra elfogadhatatlan, és hiszek benne, hogy be tudom bizonyítani az igazamat.

Annak érdekében, hogy ennek a díjnak a fényét és a méltóságát ne árnyékolja be a személyem és a velem kapcsolatos ügy, és más kitüntetéssel jutalmazottakat ne érjen kellemetlenül, úgy döntöttem, hogy annak ellenére, hogy nem tartom magam méltatlannak a díjakra, a mai nappal mindkét komoly és zene munkásságom szempontjából is valamint a teljes életművem szempontjából is fontos díjról lemondok, és visszaadom tisztelettel a Köztársasági Elnök Asszonynak” – írta Galambos Lajos, aki a levél végén a nevéhez hozzáfűzte: „a sajtóban Magyarország Dáridós daloló trombitásaként titulált előadóművész”.

(Kiemelt kép: TV2)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top