nlc.hu
Sztárok

Pataki Ági 20 évesen már modellkedett

Pataki Ági fiatal felnőttként és most: „Húszéves koromtól a külsőmből éltem”

Az egykori modell elmondása szerint neki könnyebb dolga volt, mint nőtársainak, mégis arra biztat mindenkit, hogy anyagilag függetlenek maradjanak.

Pataki Ági a Nők Lapja nőnapi számában osztogatott tanácsokat a nőknek. Az egykori modell 20 évesen kezdte a szakmát, mindig is a külsejéből élt, ezért bevallotta, kevésbé kellett megküzdenie a céljaiért, mint másoknak.

Pataki Ági 1975

Pataki Ági 1975-ben (Fotó: x Archívum Story-Best)

Nekem a női mivoltom miatt nem kellett küzdenem, hiszen egyértelműen minden abból táplálkozott, hogy nő – hogy jó külsejű nő – vagyok. Gyakorlatilag a karrierem ezen alapszik. Jelenleg is azért adok interjút – nagyon áttételes módon, mert húszéves koromtól a külsőmből éltem. Soha nem kellett betagozódnom sehová, hiszen mindig szabadúszó voltam, a saját karrieremet, üzleteimet építettem. Bár én nem éreztem hátrányát, hogy nő vagyok, ettől még láttam, hogy mások nem így vannak ezzel. Ha nyitott szemmel jár az ember a világban, akkor tapasztalhatja, hogy a nőknek sokkal inkább meg kell küzdeniük a céljaikért” – nyilatkozta a magazinnak a 71 esztendős híresség. Hozzátette, bármikor megtörténhet bármi, ezért egy nőnek készen kell állnia arra, hogy a saját lábán is megálljon.

Pataki Ági

Fotó: Schumy Csaba

„Minden sors és minden életút más, ezért szerintem általánosságban nehéz segíteni. De azt nagyon sokszor elmondom, a legfontosabb egy nőnél, hogy a saját lábán is megálljon. Hogy önálló egzisztenciát építsen ki. Nem azért, hogy egyedül éljen. Sőt arra sem uszítok senkit, hogy külön kasszán legyen a férjével. Ez mindössze azt jelenti, hogy bármilyen változás következik be az életünkben – ez akár külső, akár belső kényszerből is sokszor előfordulhat velünk, akkor ne az anyagi helyzetünk határozza meg a döntéseinket.

Egzisztenciális okok miatt sok nő csapdahelyzetbe kerül egy válásnál vagy akár karrierváltásnál. Nálam az egyenjogúság vagy az egyenlőség ott kezdődik, hogy nagyjából egyforma pozícióban vagyunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top