nlc.hu
Sztárok

MC Hawer legnehezebb időszakáról

MC Hawer az alkoholizmustól a józanságig: „Elájultam, habzott a szám és rángatóztam”

Minden részletre kiterjedt a vallomása.

MC Hawer a napokban sokkoló videót osztott meg TikTokon, melyben egy tíz évvel ezelőtt felvétel látható, amikor illuminált állapotban állt kamerák elé. A mulatós sztár sosem titkolta, sokáig küzdött alkoholproblémákkal, többször megjárta az elvonót és a pszichiátriát is, véglegesen mégis csak akkor mondott le a szenvedélyéről, amikor társa kirúgta a formációból a megbízhatatlansága miatt.

MC Hawer

MC Hawer (Fotó: Fókusz)

Most a Fókusznak idézte fel, miket élt meg tíz évvel ezelőtt ilyenkor. „Az volt a jellemző, hogy általában reggel 5 körül felébredtem, és akkor már nagyon másnaposan, nagyon fáradtan lementem, és vettem pár kis ampullát. Akkor azt megittam, aztán délelőtt 11-12 felé megint bealudtam, aludtam délután 4-ig, 5-ig, és aztán újabb adagért mentem le a boltba – mesélte akkori életéről MC Hawer, aki a második elvonót csupán egyetlen napig bírta, aztán ahogy hazament, újra ivott, miközben megpróbált leállni. Súlyos tünetekkel került kórházba. – 2011-12 körül volt először, hogy én mától nem iszom. Fél nap telt el, elájultam, habzott a szám és rángatóztam, minden, ami az epilepsziás rohamhoz hozzátartozik. Nyilván rám hívták a mentőt, az pedig vitt a pszichiátria zárt osztályára, ahol másnap úgy ébredtem, hogy úristen, hol vagyok? A 2013-as év volt, amikor október elsején bevonultam az utolsó addiktológiára, hogy egyszerűen már bármit megettem, megittam, öklendeztem, hányingerem volt, jártam a vécére, de már nem ettem semmit az utolsó két hétben, és nem is hánytam ki semmit, csak az epét.”

Koczka Géza ekkor akaraterejének és kitartásának köszönhetően megtalálta a módját, hogy megszabaduljon az alkohol béklyóitól, ma pedig küldetésének érzi, hogy sorstársain segítsen. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top