nlc.hu
Sztárok

Mick Schumacher 24 éves fiatalember lett

Cuki kisfiúból komoly, fiatal sportember – 24 éves lett Mick Schumacher

24 éves lett Mick Schumacher, aki még kisfiúként kezdte a pályáját, mára érett fiatalember lett, rengeteg kihívással a háta mögött.
Mik Schumacher és Michael Schumacher

Alig 14 éves volt Mick Schumacher, amikor édesapja, a legendás Formula-1-es pilóta síbalesetet szenvedett, és valószínűleg örökre megakadályozta, hogy Michael Schumacher még egyszer valaha volán mögé üljön. Persze az autóversenyző felépülésének reményét soha nem adjuk fel, a rajongóknak pedig mostanra ismét van lehetőségük egy Schumacherért szurkolni a pályán. Mick ugyanis mindössze 9 (!) éves volt, amikor először versenyautóba ült – igaz, akkor még csak a gokartfutamokon indult, de már akkor tudta, hogy édesapja nyomdokaiba akar majd lépni.

 16 évesen aztán rendes autót kezdett vezetni, és elindult a Formula-versenyek ranglétráján. 2021-es bahreini nagydíjon debütált először Formula-1-es futamon. Mick egyre ügyesebb, folyamatosan fejlődik: az első szezonját egyéniben a 19., a másodikat már a 16. helyen végezte. Ez azonban sajnos nem volt elég ahhoz, hogy ne legyen belőle tartalékpilóta, így tavaly a Ferrarinál, idén pedig a Mercedesnél lesz beugrós, de állítólag esély van rá, hogy átigazoljon az Audihoz… Oké, tudjuk, hogy ez most csak az autóversenyrajongóknak mond bármit is, de a lényeg, hogy Mick még nagyon fiatal: épp ma tölti be a 24-et, ami azt jelenti, hogy még bőven van ideje felérni apja bravúrjaihoz, azzal együtt, hogy ő 25 évesen lett először világbajnok. Mick fejlődését, valamint azt, hogyan vált kisfiúból komoly, fiatal férfi az alábbi galériában nézheted végig.

Mik és Michael Schamcher
Megnézem
Összes kép (13)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top