nlc.hu
Sztárok

Wolf Kati a pályafutásáról

Wolf Kati mindig is egyedül szeretett volna boldogulni

Kati ezt már gimnazistaként elhatározta.

Wolf Kati már gimnazista korában elhatározta, hogy énekesnő szeretne lenni, ahogy azt is eldöntötte, hogy nem édesapja kapcsolatai által akarja építeni a karrierjét. A Dal 2023 zsűritagja a Dankó Rádió Jó pihenést! című műsorában beszélt Nádas Györgynek ideális gyermekkoráról, zenei pályájáról és azt is elmondta, fellépni vagy zsűrizni nehezebb-e egy show-ban.

Wolf Kati

Wolf Kati (Fotó: Trenka Attila)

Egyáltalán nem volt kényszer, hogy zenei pályára lépjen – mondta Wolf Kati a Jó pihenést! című műsorban arról, hogy édesapja, Wolf Péter Erkel Ferenc-díjas zeneszerző mennyire terelte gyermekként erre a pályára. „Úgy nőttem fel, ahogy minden gyereknek kellene: nagy család, állandó nyüzsgés és jótékony elengedés. Emellett pedig tele volt az életünk zenével és művészetekkel, mindennel, ami csak kell” – emlékezett vissza Nádas György műsorában az énekesnő a Szentendrén töltött évekre.

Nevét már 1981-ben megismerte az ország, amikor elénekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát, amelynek édesapja a zeneszerzője. Tőle mindent megtanult a szakmáról, ám teljesen önerőből szeretett volna érvényesülni a zenei pályán„Már a gimnáziumban tudtam, hogy énekes akarok lenni. Megbeszéltük, hogy egyedül, tőle függetlenül szeretnék boldogulni, nem az ő farvizén szerettem volna befutni. Bár sokkal hosszabb és rögösebb volt így az utam, de úgy gondolom, mindenkinek a saját útját kell járnia” – szögezte le Wolf Kati.

Nádas György szerkesztő-műsorvezetőnek beszélt A Dal 2023 zsűritagjaként betöltött szerepéről is. Mivel többször állt már versenyzőként a másik oldalon, tudja, hogy zsűrizni nehezebb„Nagyon kell vigyázni, hogy mit és hogyan mondunk, hiszen egy-egy szó az ember lelkébe tud találni” – mondta Magyarország egyetlen dalválasztójának ítésze.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top