nlc.hu
Sztárok

Ábel Anita az Ide Süss!-ről

Ábel Anita: „Kellően tudom inspirálni az embereket”

Anita szívéhez közel áll az Ide süss! Nemcsak azért, mert minden évadban szuper csapat veszi körül, hanem azért is, mert a műsorvezetői munkája itt rendkívül sokszínű.

Hétköznap esténként a különleges édességeké a főszerep a VIASAT3-on, ugyanis március 27-én indult a népszerű cukrászverseny 7. évada, az Ide süss! – Húsvéti kihívás. A műsort ismét a jól megszokott páros, Ábel Anita és Sass Dani vezeti.

„Azt gondolom, hogy ez egy borzasztóan kedves műsor, ami segít az ünnepre való ráhangolódásban. Élvezet volt figyelemmel kísérni, milyen lelkesen vágtak bele a kihívásba a hírességek, és hogyan sikerült átküzdeniük magukat a különböző mélypontokon és magasságokon – kezdte az nlc-nek Anita, aki az Ide süss!-ben úgy érzi, nem csak műsorvezetőként van jelen. – Műsorvezetőként nekem és Daninak az a feladatunk, hogy jó edzőként átsegítsük őket ezeken a bizonyos mélypontokon, vagy mellettük legyünk, amikor újra kell tervezni valamit. Jó volt látni a rengeteg kreativitást, ezek az emberek nem véletlenül sikeresek az élet különböző területein.

Ábel Anita

Ábel Anita (Fotó: : VIASAT3 / Udvardi Attila)

A műsorvezető kulisszatitkokról is mesélt, ugyanis szerinte a műsor különlegességét már maga a helyszín is szolgáltatja. „Nem egy szokványos stúdióban készülnek az epizódok, hanem egy sátorstúdióban forgatunk, a Nagytétényi Kastélymúzeum gyönyörű kertjében. A zsűri – Szalai Dóri és Szabadfi Szabi – nem szigorú, inkább építő jelleggel terelgeti a versenyzőket, mi pedig, mint a jó edzők a partvonalon, ha kell, együtt nevetünk a ballépéseken, együtt sírunk velük és motiváljuk őket, amikor elkeserednek.”

Mint mondja, erre nem lehet felkészülni, az adottságot, hogy valaki tud-e másokon segíteni vagy sem, azt a magánéletéből kell hoznia.

„Ennek a műsornak a vezetése ezt kívánja. Ez egy komplexebb feladat, mint más műsoroknál, de erre az adott szituációban nem gondolsz. Megvannak az úgynevezett szabályok arra, hogy műsorvezetőként mit kell nyújtani, a többit meg hozod magaddal a civil életedből. Ott is jobb edző vagyok, mint versenyző. 

Azt gondolom, kellően tudom inspirálni az embereket, megnyugtatni őket és segíteni, ha valami nehézségen kell átlendülniük.

A műsorban is biztatni kell őket, mert van, hogy elképzelnek valamit, majd az alapanyag nem úgy viselkedik. Emellett ott van az a borzasztóan nagy stresszfaktor, hogy meghatározott idejük van az alkotásra. Ez nyomasztó tud lenni.”

Anita szerint ahhoz, hogy valaki a végsőkig kitartson, erős versenyszellemre és kitartásra van szükség. A titkos hozzávalóról pedig senki sem feledkezhet meg. Ez nem más, mint a szeretet. A műsorvezető már hosszú évek óta ismeri a szakmából a versenyzőket, mégis érték meglepetések.

„Azok közül, akik most a műsorban szerepelnek, nagyjából mindenkit ismertem és mindenkivel találkoztam már, de mégis volt olyan, aki meglepetést okozott, ugyanis – spoiler nélkül – már-már a feladás szélén volt, és egyszer csak úgy összekapta magát, hogy mindenki rácsodálkozott.”

Ide Süss!

Ide süss! (Fotó: VIASAT3 / Labancz Viktória)

Anita arról is mesélt, ő hogyan áll a sütés-főzéshez. „Az általános vélemény az, hogy nőként neked a konyhában helyt kell állni, de bevallom, belőlem hiányzik ez a fajta kreativitás, nekem ez az élet más területén van meg. Főzni tudok, hiszen gyermeket nevelek, de sosem vágytam rá, hogy a konyhában kiteljesedjek.”

Ha már gyereknevelés, Anita életében sokszor egymásra csúsznak a feladatok, de a sokéves tapasztalat miatt már rutinosan egyensúlyoz a magánélet és munka között. „Nem titok, hogy az Ide süss!-t tavaly forgattuk, pont akkor, amikor a Hazatalálsz című sorozatot is, így augusztustól decemberig egy húzós, fárasztó időszakom volt. Kevesebbet tudtam a családdal lenni, de ők ezt teljesen megértik. Közben pedig annyira jó hangulatban teltek a forgatások, annyira jó kis csapattá kovácsolódtunk, hogy nem arra gondoltam, mennyire fáradok el a nap végére.

Ugyan a húsvét nem egy kiemelkedő ünnep náluk, arra viszont jó alkalom, hogy végre együtt legyenek. „Nem vagyunk túl aktívak húsvétkor. Nyilván a sonka és a húsvéti tál elmaradhatatlan, de a locsolkodás és tojáskeresés számunkra sosem volt fontos. Ez az időszak inkább a tavaszra való készülődésről, kertészkedésről, együtt töltött időről szól. Ez is nagyon építő időtöltés egy tinédzser lánnyal.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top