nlc.hu
Sztárok

Kovács András Péter apja alkoholizmusáról

„Tíz-húszévesen teljesen eszköztelenül néztem végig” – Kovács András Péter apja alkoholizmusáról vallott

A humorista szerint alkoholfüggő apja „éveken keresztül tudatosan és szándékosan állt földbe”.
Kovács András Péter

Kovács András Péter többször beszélt már a nyilvánosság előtt édesapja alkoholfüggőségéről, egy korábbi interjúban az nlc-nek azt mondta: „gyerekként apám előtt mintha csak egy szellemként léteztem volna”. A humorista most a Húzós podcastban mesélt apja alkoholizmusáról Rónai Egonnak, a műsor péntek estétől látható az ATV YouTube-csatornáján, amelyből a Blikk mutatott be részleteket. 

Felidézte, hogy miután tavaly megjelent A láthatatlan árvák című kötet, amelybe két novellát írt a gyerekkoráról, a könyvbemutatón majdnem összeomlott, amikor visszahallgatta a saját történetét.

Felolvasta egy színésznő az egyiket, úgy, hogy egy pódiumon ülve hallgattam végig a gyerekkoromat. Kétjegyű osztásokat kellett végeznem fejben ahhoz, hogy ne reccsenjek meg… Ezek újra és újra feltörő emlékek. Rám maradt egy apa, akinek gyakorlatilag én voltam az apja. Éveken keresztül tudatosan és szándékosan állt földbe. Én ezt tíz-húszévesen teljesen eszköztelenül néztem végig

– mondta Kovács András Péter.

Arra a kérdésre, hogy az apja vajon el akarta-e pusztítani magát, azt felelte, hogy ezt sosem mondta ki, de valószínűleg ez volt a célja. A család hiába próbálkozott elvonókkal, folyamatosan visszaesett az apja, akinek azóta már megtanult megbocsátani a humorista.

(Kiemelt kép: Neményi Márton)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top