Mindent felülírt az Ázsia Expressz Kucsera Gábor életében

nlc | 2023. Április 07.
Asztalos munkából él és táboroztat, de ezt most egy ideig szüneteltetnie kell, amíg Mexikóban forgatja az Ázsiai Expressz dél-amerikai különkiadását.

Kucsera Gábort kajakozóként ismerte meg az ország még 2005-ben, mikor először aranyérmet szerzett a kajak-kenu világbajnokságon. 10 éven át sorra hódította meg a különböző versenyeket, 2008-ban a pekingi olimpiára is kijutott, ahol Kammerer Zoltánnal két számban is negyedik helyezettek lettek. Azonban a 2015-ös a világbajnoki válogatóverseny jelentette a sportkarrierje végét: a versenyt ugyan megnyerte, de doppingtesztet végeztek rajta, ami kokainfogyasztást mutatott ki. Ennek eredményeképpen két évre eltiltották a sporttól, de soha nem is tért vissza; pályát váltott és sokkal többet láthatjuk tévéműsorokban is.

Kucsera Gábor 2007-ben (Foto Central/Hortolányi Anikó)

Találkozhattunk vele A nagy duettben, ahol Dér Henivel a negyedik helyig énekelték magukat, a Farm VIP első évadában, 2016 és 2017 között pedig a – most már hamarosan volt – feleségével, Tápai Szabinával az Édes élet című reality szereplői voltak. Kapcsolatuk éveken át témát biztosított a bulvárlapoknak, ez pedig nyilván megviselt minden érintettet – így a vélhetőleg a gyerekeit is. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy „ha Beni iskolás lesz, akkor megszűnik a folyamatos szereplés és ehhez tartjuk is magunkat. Az emberek számára sokszor összefolyik a közösségi média és a valóság, pedig a legtöbben nem az igazi énjüket mutatják, ebben pedig én nem szeretnék részt venni semmilyen szinten. (…) A magánéletem pedig csak rám és a Szabinára, valamint a szűk családi körre tartozik, nem akarunk kifelé élni.” Ezt Kucsera az nlc-nek adott tavaly augusztusi interjújában nyilatkozta, ahol azt is elmondta, hogy a tévéműsorokat is jegelné egy darabig.

„Azt nem mondom, hogy soha többet, mert lehet, hogy kapok egy olyan felkérést, amit kipróbálnék, de egyébként nem erre alapozok”

 

 – mondta, és úgy tűnik, hogy ez a számára izgalmas felkérés most, az Ázsiai Expresszel jött el. A műsorban az egykori Nagy Ő és szintén kajakos Tóth Dáviddal együtt barangolják be majd Mexikót (merthogy az új évad alcíme a „Felfedezzük Amerikát!” lesz). Március végén  már útra keltek a valóságshow versenyzői, Kucsera Gábornak viszont egészen szerencsétlenül alakult az első nap. „Mikor a bőröndöd Hollandiában marad, és 13 óra után szívsz még egy jó nagyot”osztotta meg az Instagram sztorijában a peches kezdést.

Fotó: Trenka Attila

Reméljük, ennél már csak jobb élmény lesz a műsor a sportoló számára, és bebizonyosodik, hogy megérte itthon hagyni néhány hétre az asztaloskodást meg a táboroztatást – ezek ugyanis óriási szenvedélyévé váltak. A teljesen kütyümentes tábor első turnusában 15 gyerek látogatott el a KucsiTanyára, akik „nagyon jól érezték magukat és a tábor végén alig akartak hazamenni. A második-harmadik napon már eszükbe sem jutott a telefon, én kértem őket, hogy azért hívják fel a szüleiket, hogy minden rendben van.” Emellé találta ki az apa-fia tábort is, melyre a saját apjával, illetve a gyerekeivel való kapcsolata adta az ötletet. És ha ez nem lenne elég meglepő, Kucsera Gábornak saját asztalosműhelye is van, amit hónapokon át még a családja előtt is titkolt. Be akarta bizonyítani – önmagának is –, hogy képes a komfortzónáján kívül is érvényesülni.

„Mindig bennem volt, hogy szeretnék ilyesmivel foglalkozni, néztem a szakemberek munkáit, de nem értettem hozzá. Sok volt a hullámvölgy eleinte, előfordult, hogy a feladás szélére kerültem, de megráztam magam, és folytattam”

 

 – mesélte az nlc-nek, és azt is megosztotta velünk, hogy olyannyira rátalált az útjára, hogy még inkább elmélyítené a tudását, ezért tavaly még az asztalos iskolába is beiratkozott. Az Ázsiai Expressz kedvéért még ezt a kétéves képzést is parkolópályára tette, így szurkolunk neki, hogy jól teljesítsenek Dáviddal a műsorban, hogy újult erővel vehesse fel a számtalan fonalat, amit Mexikóba indulás előtt leejtett.

Exit mobile version